Tony Irving totalsågar Thomas Wassberg: ”En avdankad gammal idrottare”

avLinnéa Borgert

TV

Tycker fel person fick lämna tävlingen: ”En katastrof”

1 av 4

Han får lägst poäng av juryn vecka efter vecka – men Thomas Wassberg håller sig ändå kvar i ”Let's dance”.

Det får Tony Irving att se rött.

– Det är ett mardrömsscenario att vi kan hamna med Wassberg i finalen, säger han.

Thomas Wassberg fick totalt elva poäng av juryn i fredagens ”Let's dance”. Rickard Söderberg fick 24 poäng, men trots det blev det han som fick lämna tävlingen.

Wassberg räddades än en gång av tittarnas röster.

– Plötsligt har vi en avdankad gammal idrottare som står där med en luftgitarr. Alla ringer och röstar och Rickard får åka hem. För mig är det en katastrof. Det är det värsta som har hänt i den här säsongen, säger Tony Irving.

Han jämför Wassberg med Ingemar Stenmark och beskriver det som ett mardrömsscenario om även han skulle ta sig hela vägen till final.

– Förra året dansade Stenmark trots allt hyfsat bra. Han utvecklades och hans plats i finalen var förtjänt. Men Wassberg, han är ingen Stenmark.

Kritiserar de som röstar på Wassberg

Tony Irving tycker att Wassberg ligger på en helt annan nivå än de andra i gruppen.

– Det är sådan klasskillnad. De ligger i A-klass och han ligger i C-klass. Så är det. Det är som natt och dag, säger han.

Tony Irving säger att han hittills har känt att tittarna har röstat utifrån juryns bedömning. Men i kväll gick de tvärtemot.

– Jag är irriterad, frustrerad och börjar faktiskt bli lite sur över det här. Nu börjar det gå från en danstävling till ”hejsan svejsan”, att en rolig gubbe kan gå vidare. Och han som faktiskt är bra får åka hem, det är förjävligt, säger han.

– Jag tycker så här. ”I'm a judge”, jag gör mitt jobb, lägg ifrån dig telefonen och fan, följ vad jag säger.

”Det värsta som kan hända”

Thomas Wassberg tycker att juryn var för hård mot honom.

– Nej, jag är inte nöjd i dag inte. Jag vet inte vad som gick fel, jag kan inte förklara det. Lyftet gick ju fel, men det kanske de inte ska bedöma. De ska ju bedöma våra danssteg, säger han.

Tony Irving blir paff när han hör att Wassberg tycker att kritiken är hård.

– Hur kan vi vara snällare än att säga ”du får 3 poäng för att du går upp på golvet”. Han har tur, han skulle kunna fått en etta. För det var fan inte quickstep, säger han.

Trots sin hårda kritik mot Wassberg tror Tony Irving att tittarna kan tänka sig att ta Wassberg till final.

– Om han inte tar bort sitt go-gubbe-syndrom. Den här tystlåtna karln, som kommer från skogen. Den här norrlänningen, som alla älskar. Då kommer vi att hamna i en sits då vi har en dansare och en komiker i finalen. Och det är det värsta som kan hända.

ARTIKELN HANDLAR OM