Let’s dance

Gustaf Hammarstens oro – för att få noll röster i ”Let’s dance”

avJan-Olov Andersson

Gustaf Hammarsten, 50, har snabbt blivit en av de stora publikfavoriterna i TV 4:s ”Let's dance”.

Först var han ”salsakungen”. Förra fredagen ”tangokejsaren”.

– Då får jag väl vara cha cha-charmören i kväll, säger han skämtsamt inför kvällens avsnitt.

Den populära skådespelaren – som senast sågs i ”Fröken Frimans krig” i SVT under julhelgen och som i kväll kan ses i ”Sjölyckan”, TV 4:s nya komediserie av Felix Herngren – har seglat upp som en av favoriterna i årets ”Let's dance”.

I premiärprogrammet tog han alla med storm.

Domartrion Tony Irving, Cecilia Lazar och Ann Wilson var närmast mållösa och delade ut 18 poäng till Gustaf Hammarsten och Jasmine Takács, överlägset högsta siffran.

Förra veckan hamnade paret på delad tredjeplats med Gunde Svan och Therese Alshammar och deras danspartners, bara Margaux Dietz och Jon Henrik Fjällgren hade ett par poäng mer.

Och i kväll blir det alltså cha cha till tonerna av ABBA-låten ”SOS.”.

Får ni välja låtar själva?

– Nej, det är inte mycket att göra om det är en låt man avskyr. Men jag har haft tur hela tiden. ”Så mycket bättre” (av Ted Gärdestad, första programmet) är väldigt bra. Med ”In the navy” (av Village People, andra programmet) fanns det en svag anknytning till filmen ”Brüno”, någon slags gaylink där. Också en bra låt.

– Jag hör ju inte… det är dansarna som hör om det är en samba- eller cha cha-låt. Sådant överlåter jag med glädje åt min eminenta dansare.

Gustaf Hammarsten trivs med de andra dansarna.

– Ett enormt bra startfält. Alla är i toppbra form, här finns ju två OS-medaljörer. Det är ingen som styltar runt och är helt hopplös.

1 av 2 | Foto: Andreas Bardell
Gustaf Hammarsten.

Oroar sig för Youtube

Däremot har Gustaf oroat sig lite grann för en annan sak.

– På ett sätt är det ju också en slags popularitetstävling. Det kan ju vara lite obehagligt. Nu redovisas ju inte rösterna, men tänk om man skulle bli den första att få noll röster (skratt).

– På popularitetssidan har du några deltagare kända på Youtube och som också är bra på det här med Instagram, det har jag tvingats skaffa mig nu, där ligger man ju efter.

Gustaf menar att han kan se framför sig hur de yngre deltagarna, Youtube-generationen, har fans som bara trycker på en knapp på sin mobil och så brakar tusentals röster in.

Vad Nöjesbladet har noterat, så behöver han dock kanske inte oroa sig just för det.

De tre deltagare som får mest kommentarer i sociala medier verkar snarare vara – Jon Henrik Fjällgren, Claes Malmberg och Gustaf själv.

ARTIKELN HANDLAR OM