Dansk familjedysfunktion på hög nivå i ”Herrens vägar”

Foto: Tine Harden/DR.
”Herrens vägar”.
TV

TV-RECENSION ”Borgen”-skaparens nya serie ”Herrens vägar” handlar om en dansk prästfamilj – och är ett givet val för alla som saknar ”Arvingarna”.


Herrens vägar
SVT
Del 1-3
Av Adam Price, med bl a Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen, Simon Sears och Ann Eleonora Jørgensen.


DRAMA "Borgen"-skaparen Adam Prices nya serie är ett familjedrama som utforskar stora frågor som tro, tvivel och religionens roll i dagens Danmark, med hjälp av både kristen symbolik och betydligt såpigare ingredienser.

I centrum står familjen Krogh, i vilken prästyrket har gått i arv i 250 år. Lars Mikkelsen (suverän som alltid) spelar den dominante patriarken Johannes. En prost och periodare som förlorar fotfästet när den biskopstitel han i princip redan har räknat hem i stället går till en kvinna.

Familjen som lever i skuggan av honom och hans gudskomplex består av hustrun Elisabeth (Ann Eleonora Jørgensen) och parets två Kain och Abel-liknande söner. August (Morten Hee Andersen) – den yngste sonen som har gått i pappas fotspår och är hans klara favorit. Och den äldre, självutnämnde "förlorade sonen" Christian (Simon Sears), som är något av ett svart får, med en tendens att fatta dåliga beslut.

"Herrens vägar" är dramatisk dansk familjedysfunktion på hög nivå, och ett givet val för alla som saknar "Arvingarna".

”Herrens vägar” har premiär i SVT1 den 9 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM