Har han blivit för gammal?

I skottlinjen

TV

Välgjord och spännande thriller med Clint Eastwood som den amerikanske presidentens livvakt. Attentatsmannen John Malkovich väljer att framföra sina hot mot presidenten via Eastwood, som var på plats när John F Kennedy sköts i Dallas 1963.

Nu vill han inte misslyckas som livvakt en gång till. Men hans överordnade tycker att han börjar bli för gammal för jobbet, och Clintan pustar mycket riktigt ordentligt när han tvingas springa omkring. Han hade fyllt 62 år när ”I skottlinjen” spelades in.

Rene Russo spelar kollegan som ändå tycker om honom.

Det finns ett stänk av kärlek i berättelsen, men mest är det effektiv spänning och en kamp mot klockan. Malkovichs rollfigur är duktig på alla möjliga förklädnader.

Regissören Wolfgang Petersen gjorde flera bra filmer hemma i Tyskland, främst ”Das Boot” som blev hans biljett ut i världen.

I USA har Petersen bland annat gjort filmer som ”Air Force One”, ”Outbreak” och ”Den perfekta stormen”. (In the line of fire, 1993)

TV 3 21.00

Älskade hundar

Oscarsnominerad mexikansk film som väver ihop tre historier, alla med hundanknytning. Berättelser och bilder som gör starkt intryck, med djup och närhet. (Amores perros, 2000)

Canal+ Gul 21.25

Mångalen

Cher i sin bästa filmroll. En kärlekshistoria i Brook-lyns italienska kvarter där hon är förlovad med modersbundne Danny Aiello.

Men så kommer hans lillebror, bagaren Nicolas Cage, in i hennes liv. Passion där det förut fanns försiktiga resonemang.

Chers mamma spelas av utmärkta Olympia Dukakis, de fick båda Oscar. Men det är filmen som helhet som imponerar. Den har en stämning och ton som gläder, den är hjärtevärmande och underhållande samtidigt som den berättar en del om människorna.

För det finns drömmar och historier runt alla rollfigurer, inte bara huvudpersonerna.

Med Vincent Gardenia, Julie Bovasso och John Mahoney. (Moonstruck, 1987)

Z TV 21.00

Som skapta för varandra

Det nygifta paret James Stewart, advokat, och Carole Lombard får svärmorsproblem i den här lättsamma komedin som har sina melodramatiska stunder. (Made for each

other, 1939)

TV 4 13.00

Flawless

Robert De Niro spelar grinig polis som får hjärnblödning. Lite röstterapi och sångstöd från en transvestitgranne (Philip Seymour Hoffman), som han tidigare föraktat, visar sig hjälpa. (1999)

TV 1000 18.00