Luuk: Det är en stor utmaning

Av: Mattias Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nye ”På spåret”-ledaren listar sina drömgäster

GÖTEBORG. Ingen behöver oroa sig.

”På spåret” fortsätter som vanligt. Nästan.

– Jag kanske ska försöka införa lite mer estnisk humor, säger Kristian Luuk.

Foto: Kristian Luuk satsar på att bli kvar länge som programledare för ”På spåret”. ”Det vore roligt om det här blev långvarigt”, säger han och berättar att han direkt fick en varm, pirrande känsla i magen när han fick förfrågan om att leda programmet.

Det är första gången han sätter sin fot i tv-huset i Göteborg. Aftonbladet har precis avslöjat den nya programledaren för ”På spåret”: Kristian Luuk, 42.

Själv visste han redan när det blev offentligt att Ingvar Oldsberg, 63, skulle sluta – och ett ramaskri gick genom landet.

– Det var svårt att undvika, helt klart. Tidningarna tryckte väl i princip upp extraupplagor, säger Kristian Luuk.

Telefonsamtalet kom för några veckor sedan.

”Pirrande känsla”

– Jag fick direkt en varm, pirrande känsla i magen. Efter något dygns betänketid tackade jag ja. Det är en jätteära och en stor utmaning att få efterträda kungen.

Ingvar Oldsberg är kungen?

– Jag minns från 80-talet, man växte upp med honom. Han körde ju regelrätta Letterman-talkshows på den tiden. Han är en legendar, verkligen.

Han gjorde ”På spåret” i 20 år, hur länge håller du?

– Det vore roligt om det här blev långvarigt. Jag skulle inte kasta mig in i det om jag inte såg det på lite längre sikt.

Vad ändras med dig vid rodret?

– Det är tillräckligt stor förändring att Ingvar Oldsberg inte längre är med. Och det finns inga såna krav. Det är ett så starkt program att det snarare handlar om att förvalta.

Har du själv följt programmet?

– Jag började att titta ordentligt bara för något år sedan faktiskt. Jag fastnade direkt.

”Vi ska ha domare”

Har du några drömgäster?

– Det vore roligt om några av favoriterna kom tillbaka. Spontant kan jag säga Filip och Fredrik, Fredrik Lindström och Peter Apelgren, och förstås Johan Wester. Sen får vi sätta oss ner och spåna. Det är en hel vetenskap har jag förstått – ”På spåret-vetenskapen”.

Vem blir den nya domaren?

– Vi har inte diskuterat vem ännu, men en domare kommer vi förstås att ha. Det har funnits en del ordvitsande mellan Björn och Ingvar.

Gillar du ordvitsar?

– Ordvitsar är en lite göteborgsk grej känns det som. Jag kanske ska försöka införa lite mer estnisk humor i programmet ...

Och vad är estnisk humor?

– Det är en stel man med en kanin i hatten.

Publicerad: