TV

”Jag vill inte vara äldsta snuten i tv”

Av: 

Torbjörn Ek

TV

John Nettles lämnar ”Morden i Midsomer” efter 12 år som kommissarie Tom Barnaby

LONDON Tom Barnaby har löst 200 mord i Midsomer, men nu säger han upp sig.

Skådespelaren John Nettles har fått nog efter 12 år som kommissarien.

– Jag har ingen lust att vara äldsta snuten i tv, säger han.

Drottning Elizabeth missar inte ett enda avsnitt. Johnny Depp har bönat och bett om att få spela offer. Men nu är det slut. John Nettles, 66, vill inte längre spela kommissarie Tom Barnaby.

– Jag har gjort det här länge. Folk dör omkring mig och innan liemannen kommer för att hämta mig vill jag hinna prova lite andra saker, säger Nettles till The Sun.

I kväll börjar SVT sända den tolfte säsongens sista tre avsnitt. Ytterligare en säsong ska spelas in med Nettles i huvudrollen, men sen räcker det för skådespelaren.

– Nu när David Jason har kastat in handduken som Frost gick det upp för mig att jag skulle bli den äldsta kriminalpolisen i branschen.

Spelar in dokumentär

John Nettles har planerna klara för vad som händer när ”Morden i Midsomer” är över. Det lär bli många timmar i sängen.

– Det ska bli skönt att åka tillbaka hem ett tag. Min fru är förtjust. Det kom till den punkten att jag hade fler sängkammarscener med Joyce Barnaby än i mitt verkliga liv, säger han till The Sun.

Han har redan hunnit inleda inspelningar av en ny dokumentärserie om andra världskriget för en brittisk kabelkanal. Efter Midsomer är Nettles också sugen på att spela teater igen.

Har beställt ny säsong

Sen 1997 har kriminalkommissarie Tom Barnaby löst över 200 mord i 80 avsnitt av serien. Dessutom har det påhittade länet Midsomer fyllts av självmord, dödliga olyckor och ett och annat naturligt dödsfall. Rollen som Tom Barnaby har gjort Nettles till sexsymbol.

– Då och då, efter en fin flaska Beaujolais kan jag kanske känna mig sexig, men i verkliga livet är jag ett slitet åbäke, säger John Nettles till Daily Mail.

Både kriminalkommissarien Tom Barnaby och hans fru, spelad av Jane Wymark, slutar i serien. Men ITV, som sänder ”Morden i Midsomer” i England, har ändå beställt ytterligare en säsong. Vem som ska axla Nettles mantel är ännu inte klart.

– Vem det än blir så underskatta inte vilken effekt du kan ha på vissa delar av publiken, säger Nettles.

”Tycker jag är tjock”

Han borde veta. Ett norskt fan kan närmast beskrivas som en stalker.

– Hon skickar mängder av bantningsrecept till mig. Hon tycker att jag är för tjock. På sista tiden har hon blivit knasig. Hon förklarade att hon är karateexpert och beskrev vad hon ville göra med mig. Jag skrattar så jag får tårar i ögonen när jag tänker på det, säger han.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: