Saturday Night Live backar efter kritik

1 av 3 | Foto: Inte en vanlig syn Lördagens inhopp av Kerry Washington (längst till höger) hörde till ovanligheterna. Nu riktar Saturday Night Lives komiker Kenan Thompson (till vänster) och Jay Pharaoh (mitten) kritik mot programmets producenter.
TV

Teamet bakom humorprogrammet Saturday Night Live backar nu efter att kritiker påpekat att de som får synas i rutan ytterst sällan är svarta kvinnor.

Men än har man inte anställt någon.

Skådespelaren Kerry Washington spelade Broomhilda i Django Unchained och i lördags gav hon den amerikanska tv-publiken något de inte blivit så vana vid i humorprogrammet Saturday Night Live.

Av 137 skådespelare och komiker som fått publiken att skratta under programmets 38 år i etern – har nämligen bara fyra varit svarta kvinnor.

Snedfördelningen har lyft fram en hel del kritik mot programmet av komikerna Jay Pharaoh och Kenan Thompson. Dessutom har Kenan Thompson ingen lust med att klä ut sig till kvinna bara för att någon måste spela presidentfrun Michelle Obama eller artisten Beyoncé.

”Inte en låg prioritet hos oss”

Programmets producent Lorne Michaels medger att ensemblen inte speglar programmets publik eller befolkningen i sin helhet. Däremot slår han ifrån sig att man aktivt undviker att lyfta fram bra svarta kvinnliga komiker.

Vem som ska få bli Saturday Night Lives 138:e komiker är dock än så länge oklart, men klart är att det är troligt att det blir en svart kvinna.

– Det är inte en låg prioritering hos oss, säger han till nyhetsbyrån AP uppger Standard Examiner. Det vore till hundra procent positivt för showen.