Guide till påskens bästa tv

Det här ska du inte missa under långhelgen

Publicerad:
Uppdaterad:
”Den stora älgvandringen”, ”Älska mig” och ”Killing Eve”.
Foto: SVT/BBC America.
”Den stora älgvandringen”, ”Älska mig” och ”Killing Eve”.

TV

Älgar, vikingar och fotbollshistoria. Advokater, en psykopatisk yrkesmörderska och nya fina filmer på Netflix.

Och så en helkväll som ska stötta och peppa i coronatider.
Här är guiden till påskhelgens bästa tv.

Foto: Johan Erhag/SVT.
”Den stora älgvandringen”.

Den stora älgvandringen


Fjolårets slow-tv-succé ”Den stora älgvandringen”, som följer de norrländska älgarna på deras vandring över ett vadställe i Ångermanälven, är tillbaka i SVT. Nu med ännu fler kameror. Sändningen pågår dygnet runt på SVT Play fram till den 4 maj.
SVT, skärtorsdagen


Foto: Meazza Sambucetti/AP/Shutterstock.
Diego Maradona.

Dox: Diego Maradona


Dokumentär om det argentinska fotbollsgeniet Diego Maradonas turbulenta tid på toppen. Av Asif Kapadia, som vann en Oscar för Amy Winehouse-dokumentären ”Amy”.
SVT, skärtorsdagen


Foto: TV4.
”Bonde söker fru”.

Bonde söker fru – casting


Evighetsdejtingssåpan ”Bonde söker fru”, med ständiga programledaren Linda Lindorff i spetsen, går in på sin femtonde säsong. Årets bönder – sju män och en kvinna – presenteras som vanligt i ett castingprogram, så fatta pennan och skriv, om du är sugen.
TV4, skärtorsdagen


Foto: Dplay.
”Celebrity Ex on the beach”

Celebrity Ex on the beach


”Ex on the beach” är tillbaka med en ny säsong, den här gången med epitetet ”celebrity”. Kändisvinkeln är visserligen inte mycket att hetsa upp sig över då det inte handlar om kändisar i ordets vanliga bemärkelse, utan om återanvända dokusåpadeltagare som inte en kotte utanför den direkta målgruppen känner igen, men fulsåpadiggare kanske tycker att det är kul ändå. Vad vet jag.
Dplay, skärtorsdagen


Foto: Viaplay.
”Sagasagor”.

Sagasagor


Något för de små. Saga Larsson från Josefine Sundströms böcker, är tillbaka i en andra säsong av Viaplays ”Sagasagor”.
Viaplay, långfredagen


Foto: CBS All Access.
”The good fight”.

The good fight


Juridiskt drama blandas med en hel del politik, i den finfina ”The good wife”-spinoffen ”The good fight”, med pondusrika Christine Baranski i täten. Säsong fyra börjar nu.
HBO Nordic, långfredagen


Foto: SVT.
”Älska mig”.

Älska mig


Många har redan sett den här förtjusande dramakomediserien av Josephine Bornebusch, som hade premiär på Viaplay i höstas. Men de som inte har gjort det bör ta chansen nu, när SVT visar den. Både vemodigt, varmt och roligt om kärlek, sorg, kriser, relationer, familj, åldrande och ja, livet, helt enkelt. Fin rollista, med bland Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Ia Langhammer, Görel Crona och Bornebusch själv.
SVT, långfredagen


Foto: Sarah Shatz.
”Tigertail”.

Tigertail


Mycket sevärd ny Netflix-film som spänner över flera decennier och generationer, och är skriven och regisserad av Alan Yang (”Parks and recreation”, ”Master of none”). Om en man som lämnade Taiwan, och kärleken, för ett arrangerat äktenskap och nya möjligheter i USA, och nu med ånger ser tillbaka på sitt liv, och börjar rätta till det som inte blev bra.
Netflix, långfredagen


Foto: Riccardo Ghilardi.
”Love wedding repeat”.

Love wedding repeat


Ännu en ny, sevärd Netflix-film. En charmig romantisk komedi med bland andra Olivia Munn, Sam Claflin och Freida Pinto, om hur en man försöker se till att han systers bröllopsdag blir perfekt. Twisten är att flera alternativa händelseförlopp utspelar sig, med olika problem och förvecklingar.
Netflix, långfredagen


Foto: DR.
”When the dust settles”.

When the dust settles


Dansk dramaserie om åtta olika människor vars liv flätas samman och förändras efter en terrorattack mot centrala Köpenhamn. Vi får bland annat träffa en justitieminister, en rörmokare, en hemlös kvinna och en åttaåring.
SVT Play, påskafton


Foto: Janne Danielsson/SVT .
”En kväll tillsammans”.

En kväll tillsammans


Mark Levengood leder ”En kväll tillsammans”. En direktsändning som ”hyllar, peppar och stöttar i coronans spår”. Artister medverkar från olika platser i landet, vi får träffa folk som på olika sätt kämpar för att ta Sverige genom krisen, och pengar ska samlas in till Radiohjälpen.
SVT, påskafton


Foto: TV4.
”Stjärnornas stjärna”.

Stjärnornas stjärna


TV4 har fått ge upp med årets ”Let's dance” för nu, men ”Stjärnornas stjärna” kör på. Och på lördag ska de som är kvar tackla opera. Rickard Söderberg är med som coach och Carola, som verkar ha mycket ledig tid just nu, ska uppträda.
TV4, påskafton


Foto: Viaplay.
”Vikingarnas sista resa”.

Vikingarnas sista resa


Dokumentärserie i fyra delar om vikingarna. Om deras historia, om hur de förändrade politik, handel, religion och samhällen, och om hur Norden konverterade till kristendom. Pernilla August är berättare.
Viaplay, påskdagen


Foto: HBO.
”Run”.

Run


Ny HBO-serie som kombinerar svart komedi, romantik och thriller. Merritt Wever och Domhnall Gleeson spelar ett före detta kärlekspar som var ihop i college och då gjorde en pakt som gick ut på att de skulle släppa allt, ses på Grand Central i New York och resa genom USA tillsammans om någon av dem sms:ade ordet ”RUN” och den andra svarade likadant. Vilket alltså händer nu, 17 år senare.
HBO Nordic, annandag påsk


Foto: HBO.
”Insecure”.

Insecure


Säsong fyra av den hyllade HBO-komedin ”Insecure”, av och med väldigt roliga Issa Rae. Om Los Angeles-vännerna Issa (Rae) och Molly (Yvonne Orji), som försöker komma underfund vad de vill göra av sina liv.
HBO Nordic, annandag påsk


Foto: BBC America.
”Killing Eve”.

Killing Eve


Sandra Oh och Jodie Comer är tillbaka som säkerhetsagent respektive psykopatisk yrkesmörderska i den svart komiska och väldigt våldsamma katt och råtta-leken ”Killing Eve”.
HBO Nordic, annandag påsk


Foto: Paramount Network.
”Waco”.

Waco


Miniserie om belägringen i Waco, Texas, 1993, som höll på i 51 dagar och slutade med att 76 medlemmar i den religiösa sekten Davidianerna dog i en brand. Taylor Kitsch spelar sektledaren David Koresh, och i övriga roller syns bland andra Michael Shannon, Andrea Riseborough, Rory Culkin, Shea Whigham, John Leguizamo och Julia Garner.
TV4 Play, annandag påsk


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE