Bobbo Krull leder ”Veteran-TV”

Publicerad:
Uppdaterad:

Nytt program om pensionärer

Bobbo Krull.
Foto: johan ljungström/sr
Bobbo Krull.

Ett ögonblick Bobbo Krull, 35, som tillsammans med Özz Nûjen ska göra Utbildningsradions tv-program ”Veteran-TV” som sänds i höst.

– Det handlar uteslutande om pensionärer. Bilden är att så fort man blir pensionär får man automatiskt liggsår, men så är de ju inte. Det är en jävla fart på dem. De åker på resor, de byter partners och det händer grejer hela tiden.

Vad kommer ni att göra?

– Özz kommer att uppfylla utvalda pensionärers drömmar och så har vi Pensionärens Rätt I Samhället (PRIS) som jag har hand om. Det är ett sätt att ta upp deras problem och att verkligen göra det på allvar. Och så blir det reportage.

Kommer det att bli satir och humor?

– Det är inget ”Pippirull” där vi ska hålla på att driva med grejer utan det är seriöst. Men det behöver ju inte bli tråkigt för det.

Vem vänder sig programmet till?

– Egentligen vänder det sig till yngre för att vissa på många sidor hos pensionärer som de kanske inte känner till. Vi vill göra det lite mer attraktivt att bli gammal. Men gör man det tillräckligt bra vill alla titta.

Hur har de pensionärer ni hittills varit i kontakt med reagerat på er jargong?

– Problemet är väl egentligen i början när man sitter och ringer runt till folk som är äldre och som inte vet vem man är. När man ringer andra samtalet har de ofta pratat med sitt barnbarn och då är de plötsligt jävligt tveksamma till att vara med. Men det brukar ordna sig.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag skulle få frågan och slippa att svara.

Pontus Hammarlund

Publicerad: