MTV:s nya skandalserie

Foto: ap
Mike ”The Situation” Sorrentino, Jenni ”J-Woww” Farley, Nicole ”Snooki” Polizzi och DJ Pauly D Delvecchio från skandalserien ”Jersey Shore”.

avKarolina Strömbäck Horney

TV

Fylla, slagsmål och nakenbilder.

MTV:s senaste skandalomsusade serie ”Jersey Shore” har blivit en stor publikfavorit i USA men har även lett till kontroverser och fått kritik för att skapa fördomar och rasism.

I MTV-serien ”Jersey Shore” får tittarna följa åtta unga vuxna i 20-årsåldern som tillsammans flyttar in i ett hus vid stranden i Seaside Heights, New Jersey.

Jobb, vänskap och kärlek blandas med en hel del fest under en sommar i Seaside Heights.

”Skapar negativa stereotyper”

Redan innan serien haft premiär fick den kritik för att skapa fördomar om amerikaner med italienskt ursprung då medlemmarna i serien presenterat sig själva som ”Guidos” eller ”Guidettes”, slang som används för italiensk-amerikaner på ett nedlåtande sätt.

Personer från den italienska befolkningsgruppen har ansett att tv-profilernas användande av dessa termer är stötande och ger dem dåligt rykte.

– Vi anser att programmet är alarmerande eftersom det gör en direkt koppling mellan ”Guido-kultur” och italiensk-amerikaner. ”Guido” är allmänt känd som en nedlåtande term och skapar negativa stereotyper, har Joseph Del Raso, president för National Italian-American Foundation, sagt i ett uttalande enligt ABC News.

Även lokalbefolkningen och personer inom turismnäringen i området har ansett att tv-profilernas uppförande i serien ger området dåligt rykte.

Blir slagen i ansiktet

Medlemmarna i serien hamnar även i en del bråk.

21-åriga Nicole ”Snooki” Polizzi blir i ett avsnitt slagen i ansiktet efter att ha konfronterat en man för att ha stulit hennes drink på utestället Beachcomber Bar & Grill i Seaside Heights.

Mannen dömdes senare för misshandel och fick 500 dollar i böter, skriver ABC News.

Även ”Jersey Shores” Ronald "Ronnie" Ortiz-Magro, 23, hamnar i ett av avsnitten i bråk på strandpromenaden i Seaside Heights. ”Ronnie” slår ner en person och blir gripen av polis för överfallet.

Senast i raden av skandaler som personer från serien bjudit på är en nakenskandal.

Nakenbilder på Jenni ”J-WOWW” Farley, 23, har börjat florera i medier, rapporterar Radaronline.com enligt Nydailynews.com.

Minst tre bilder på Farley endast iklädd ett par stövlar och ett minimalt klädstycke knytet runt midjan uppges vara i omlopp.

”Jersey Shore” har ännu inte sänts i Sverige.