Ove – läsarnas favorit i ”Solsidan”

Av: Karolina Strömbäck Horney

Publicerad:
Uppdaterad:

Ove Sundberg är läsarnas favorit i ”Solsidan”.

Med några knappa procentenheter slår han Johans Rheborgs karaktär Fredrik Schiller.

– Vad roligt, säger Henrik Dorsin som spelar Ove.

Henrik Dorsin.
Foto: PERNILLA WAHLMAN
Henrik Dorsin.

”Solsidan” hyllas av Aftonbladets läsare.

– Absolut en av de bästa svenska humorserier som någonsin visats på tv. Herngren & co har lyckats på varenda punkt!, skriver signaturen captainX.

–Det håller även signatuern Amigoo med om:

– Solsidan är det bästa Sverige har kommit med detta sekel. Så grymt bra serie, skön att titta på och härlig humor. Skådespelarna spelar så klockrent också, allt ser så naturligt ut i jämförelse med många andra svenska serier.

Ove är favoriten

I en omröstning på aftonbladet.se har 28,4 procent av läsarna Henrik Dorsins rollfigur Ove Sundberg som favorit i succéserien.

Vid 20.30-tiden på fredagskvällen hade 6 074 personer röstat och Ove vinner över karaktären Fredrik med några procentenheter, Rheborgs rollfigur får 26,9 procent av rösterna.

– Vad roligt, säger Henrik Dorsin till Nöjesbladet.

Ove Sundberg är den gamla barndomskompisen till huvudpersonen Alex Löfström ( Felix Herngren) som i serien anses vara snålast och tråkigast i hela Solsidan.

Ändå går han bäst hem hos Aftonbladets läsare.

Vad tror du det beror på?

– Alla gillar Bond-skurkar. Han är lite mer skruvad än de andra karaktärerna. Det är inte en person som någon skulle vilja känna igen sig i, men alla känner en Ove, om du förstår vad jag menar? Det är en person som finns i alla bekantskapskretsar, säger Henrik Dorsin.

Hur var det att göra ”Solsidan”?

– Det var ett behagligt arbetsklimat. Det är roligt när man satsar på en stor budget för en humorserie. Det fanns bra med tid till att jobba på manuset och tid att lägga på repetitioner. Det var en bra sammansättning av människor, i hela teamet. Det fanns även rum för att improvisera. Man kände att man bidrog.

I slutet av sommaren börjar inspelningen av en andra säsong av ”Solsidan”.

Publicerad: