TV4 tar upp kampen med ”Veckans brott”

Anlitar FBI-utredare för att möta GW Persson

”Veckans brott” gör succé i SVT.

Nu lanserar TV4 en konkurrent. Hemliga vapnet: en tidigare FBI-agent.

– Jag kommer definitivt att titta när det sänds, säger Leif GW Persson.

TV4 tar upp kampen med ”Veckans brott”, SVT:s flaggskepp inom kriminaljournalistik. Nya satsningen ”Svenska fall för FBI” leds av Bo Åström, en av Sveriges främsta mordutredare tillsammans med före detta FBI-agenten Mark Safarik.

Utredde mord på premiärminister

Bo Åström är tidigare kriminalchef och FN-utredare och har bland annat jobbat med utredningen av mordet på Libanons premiärminister Hariri. Mark Safarik är konsult för tv-serierna ”CSI” och ”Bones” och har svårutredda och mycket våldsamma mord som sin specialitet.

– De största skillnaderna mellan Sverige och USA är förstås antalet mord, men i grunden är hantverket i en mordutredning universellt, säger Bo Åström.

Tillsammans tar de sig an mordfall som gäckat den svenska poliskåren. Åtta ouppklarade svenska mord kommer at tas upp i programmet. Duon besöker brottsplatser och vittnen för att försöka hitta nya spår.

GW ska titta

Leif ”GW” Persson som är ansiktet utåt på konkurrenten ”Veckans brott” vill inte kommentera den nya satsningen.

– Det blir ju jävla knepigt för mig att uttala mig om. Men det låter intressant och jag kommer definitivt att titta, säger han till Nöjesbladet.

I slutet av varje avsnitt presenterar Åström och Safarik vad de kommit fram till och vilka nya spår polisen kan följa upp, en profil på gärningsmannen och teorier om tillvägagångssättet.

”Svenska fall för FBI” har premiär måndag 13 april klockan 21.00 i TV4.

Allt det senaste från nöjesvärlden – och tyck till om alla nyheter – på Nöjesbladets Facebooksida!

Publisert: