Emmy-succé för "Modern family"

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 30 | Foto: Foto: REUTERS
Talkshow-värdarna Jimmy Kimmel och Jimmy Fallon gick in tillsammans på scen för att presentera ett pris – vilket slutade med kalabalik.

TV

Stockholm (TT Spektra) Komediserien "Modern family" blev den stora vinnaren när Emmy-priserna delades ut i Los Angeles under natten till måndagen. Serien tog hem fem priser, medan förhandsfavoriten "Mad men" bara fick ett.

"Välkommen tillbaka till 'Modern family'-galan!". Så presenterade värden och "Glee"-stjärnan Jane Lynch Emmy-galan sedan det stod klart att "Modern family" vunnit i en rad kategorier under den direktsända tv-galan. Serien, som i Sverige sänds i TV 4, var favorittippad bland komediserierna och vann bland annat den prestigefulla statyetten för just bästa komediserie.

Ett pris till "Mad men"

Sämre gick det för "Mad men", som i vanlig ordning dominerat förhandsspekulationerna. I slutändan blev det bara en statyett, men det var dock ett tungt pris - det för bästa dramaserie - som serien vann för fjärde året i rad.

I övrigt var det flera förstagångsvinnare på söndagskvällens gala. Kate Winslet fick sin första Emmy för huvudrollen i HBO-dramat "Mildred Pierce", liksom tungviktaren Martin Scorsese som vann regipriset för "Boardwalk empire".

För Sveriges del stod hoppet till Joel Kinnamans serie "The killing", som var nominerad i sex kategorier men blev helt utan pris.

Sheen var på plats

Men mest uppmärksamhet på galan väckte kanske inte pristagarna. Den minst sagt skandalomsusade skådisen Charlie Sheen fanns till exempel på plats för att dela ut pris till bästa manlige komedi-skådespelare. Före prisutdelningen riktade han ett tack till sin forna arbetsplats, som han sparkades från med buller och bång i våras.

– Jag vill passa på att lätta mitt hjärta och säga ett par ord till alla som är här från "Två och en halv män". Av hela mitt hjärta önskar jag er all lycka inför kommande säsong. Vi tillbringade åtta underbara år ihop och jag vet att ni kommer att fortsätta göra fantastisk tv, sade han.

Sammanlagt blev det dock två Emmys - "Mad men" prisades även på den "förgala" som ägde rum förra helgen.

Söndagskvällens priser var dock inte de enda. Flera av serierna fick Emmys redan förra helgen då en slags "förgala" ägde rum, vilket innebär att till exempel "Mad men" fick gå hem med sammanlagt två statyetter.

Sara Haldert/TT Spektra

Publicerad: