Krister Henriksson

”Varför ringer Avicii mig av alla skådisar?”

Av: 

Jan-Olov Andersson

TV

Krister Henriksson och Cecilia Nilsson om kärleken – och märkliga musikvideor

Kära på riktigt. Nu också i tv-rutan.

Krister Henriksson, 68, och Cecilia Nilsson, 58, spelar ett par i TV 4:s nya thrillerserie ”Modus”.

– Vi har en så skum relation på riktigt, det är därför vi fick jobbet, säger Cecilia Nilsson och skrattar.

Reklamkanalens största dramasatsning på åratal har premiär på onsdagskvällen.

Åtta avsnitt där Melinda Kinnamans kriminalpsykolog och Henrik Norléns kriminalkommissarie jagar en iskall mördare.

Men i premiäravsnittet står Krister Henrikssons och Cecilia Nilssons rollfigurer i centrum.

– Vi har en hemlighet som rullas upp, som präglar vår relation, särskilt ditt beteende, säger Cecilia och tittar mot sin man. Och därav skämtet i artikelns inledning.

– Han kan nog inte riktigt hantera den hemligheten, säger Krister.

Sedan ska inte mer avslöjas.

”Går in i hela föreställningsvärlden”

På riktigt, fanns det flera skäl till att de ville vara med i ”Modus”.

– Det lockade mig att arbeta med Krister och så var det en rolig yrkesroll (biskop) som jag fick göra. Att ta på sig den där kappan… man går in i hela föreställningsvärlden, börjar fundera, vilka val hade jag gjort om jag varit biskop, säger Cecilia.

– Jag tycker nog det rimliga svaret för mig är Josefine Tengblad (TV 4:s dramachef, som dragit igång tv-serien). Hon var line producer på alla Wallander-filmer. Vi har bråkat i tio år, då bygger man ett starkt förhållande. Jag var med i filmen ”Kyssen”, i en teater i Ystad, jag gillar och litar på henne och ställer upp i allt hon gör. Sedan har jag förstås läst och gillat manus också, säger Krister.

Hur ofta har ni jobbat ihop tidigare?

– Vi träffades ju en gång för att vi jobbade ihop. Vi har varit ett par i tv-serien ”Zonen”, i ett gästavsnitt av ”Svensson, Svensson” och i två Wallander-filmer, det är väl ungefär det, säger Cecilia.

Pratar ni mycket film och teater hemma?

– Inte så väldigt mycket, det gjorde man mer när man var nykär, för att lära känna och förstå vem den andra var, säger Cecilia.

Hon har just nu fullt upp med att filma tv-serien ”Springfloden”, efter Rolf och Cilla Börjlinds deckare. 10 x 45 minuter spänning som kommer i SVT.

– Jag spelar en utredare på polisen. Det är jättejätteroligt, det är en återkommande rollfigur, så jag är gärna med om det blir fler säsonger, säger hon.

Misshandlad i Aviciis video

Krister Henriksson dök nyligen, högst oväntat, upp som en av de pedofiler som blir misshandlade och mördade i Aviciis brutala musikvideo till ”For a better day”.

Hur hamnade du i den videon?

– Varför ringer han mig av alla världens skådespelare? Det enkla svaret är väl att det är en kortare väg för honom, jag har känt Tim (Bergling) sedan han var liten, genom hans mamma (skådespelerskan Anki Lidén). Och vi har en son som är lika gammal som Tim, ett tag brukade de leka med varandra.

– Det var jäkligt roligt. Och ett klockrent budskap. Det känns inte direkt som en uppmaning till trafficking…

Så du tror inte att han ville ha med dig för att det är coolt att ha ”Kurt Wallander” i sin video?

– Jag  tror inte det. Vet inte om hans generation ser på Wallander. Frågar du Tim ”Vad gillar du Wallander?”, tror jag inte du får ett svar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Spanien–Sverige i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Ola Rapace: Polisen är lika kriminell som de kriminella

ÄMNEN I ARTIKELN

Krister Henriksson

”Avicii” Tim Bergling