Sven-Bertil Taube: ”Inte klädsamt med tatueringar”

avDante Thomsen

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
”Så mycket bättre”.

Miriam Bryant tog ”Så mycket bättre” till en tatueringsstudio och fick bland andra Niklas Strömstedt, Lisa Nilsson och Felipe ”Fille” Leiva Wenger att gadda sig.

Men tatueringar är inget för Sven-Bertil Taube, 80.

– Det tycker jag inte är vackert, säger han till Nöjesbladet.

Under Miriam Bryants dag i ”Så mycket bättre” valde flera av artisterna att tatuera sig. Bland annat skaffade Niklas Strömstedt och Kleerup nya tatueringar.

Men det är inte alla som var sugna på att gadda sig.

– Det var ett roligt påhitt och det är ju många som är tatuerade, även bland de som är med i programmet. Men jag är inte så mycket för det. Däremot tänkte jag att jag kunde skoja till det och be om en stor G-klav på magen eftersom att det var en sådan situation, säger Sven-Bertil Taube, 80, till Nöjesbladet.

Tatueringar är inte något för dig med andra ord?

– Nej, jag vill inte ha några tatueringar. Jag tycker inte att det är klädsamt. Men det är ju modernt och det verkar som att många är tatuerade. Det får de väl göra för min del, bara jag slipper, jag tycker inte att det är vackert.

Vad hade du valt för motiv om du var tvungen att tatuera dig?

– Oj det har jag ingen aning om, det har jag ingen synpunkt på.

”Jag är full av beundran”

Nej, tatueringar är onekligen inget för Sven-Bertil Taube. Däremot är han betagen av Miriam Bryant och beskriver hennes dag som trevlig.

– Jag tycker mycket om henne. Hon är en intressant och begåvad person som har skrivit fängslande och gripande saker. Kanske beror det på att hon har haft sådana upplevelser i sin barndom med skilsmässor och huset som brann ner. Det färgar naturligtvis, säger han och fortsätter:

– Hon har varit modig och gett sig ut i världen och skapat en karriär. Jag är full av beundran.

Lisa Nilsson: ”Var inte så farligt”

Lisa Nilsson tänkte först inte tatuera sig, men ändrade sig i sista sekund. Det som fick henne att ändra sig var kärleken till döttrarna.

– Jag hade faktiskt gett upp och satt i bilen och skulle köra tillbaka till hotellet. Då kände jag att nej, jag vill tatuera något med tjejerna, säger hon till Nöjesbladet.

Sångerskan ritade en egen tatuering bestående av döttrarnas initialer.

– Det blev en liten nätt tatuering, jag har aldrig ångrat den.

Gjorde det ont?

– Det sved litegrann men det var inte värre än att få ett myggstick så det var inte så farligt. Man är ju härdad med tanke på att de där barnen har kommit ut också. De blev också glada över presenten.

”Så mycket bättre” sänds på TV4 klockan 20.00 på lördagar.

ARTIKELN HANDLAR OM