Idol

TUI PRESENTERAS AV

Idolpanelen: Kevin vinner

Nöjesbladets egen Idoljury synar finalisternas styrkor och svagheter

Duellen i Globen kan börja mellan Kevin Borg och Alice Svensson.

Nöjesbladets egen Idol-jury synar deras styrkor och svagheter.

Håller du med? Kommentera nedan!

SÅ BRA ÄR KEVIN:

Karolina Fjellborg, tv-recencent:

Kevin kommer att vara laddad till tänderna i kväll – men tro inte att ett enda utsträckt pekfinger är spontant. Under repen övar han in rubbet, inklusive hur han ska skrika ”How is Globen feeling tonight?” – samt hur publiken kommer att låta när de svarar. Det är en underlig syn. Vad gäller låtarna så gör han samtliga enligt välkänt recept. De två första funkar, men när smörsångaren förenas med den monstersmöriga vinnarballaden stiger kolesterolvärdet till en ohälsosam nivå.

Martin Söderström, nöjeskrönikör:

De träiga låtvalen gör inte Kevin några tjänster. Två pompösa nummer med flängig deodorantrock i rad blir i mastigaste laget. Men som det fullblodsproffs han förvandlar han förstås båda sångerna till konfettiregn av pojkbandsmoves och bubblande jubel.

Vinnarlåten – en smörslungad powerballad så storslagen att det nästan låter som en parodi – sjunger Kevin konstant så inlevelsefullt att han nästan spricker. Och han lyser som en stjärna under precis hela framträdandet.

Olivia Svensson, kändisreporter:

Jag kan erkänna två saker direkt. Nej, jag kommer inte att köpa Kevins skiva. Men ja, killen är född att stå på en scen. Han studsar ut i taktkolonnen ”You’re the voice” med ett fokus som en prickskytt och slänger nävarna i luften på precis rätt ställen. Sen tar han sig an ”Living on a prayer” som om det gällde livet.

Men när han ger sig i kast med vinnarlåten har jag fått nog. I stället för en efterlängtad dos av spontanitet får jag flera kilo smör i knäet. Kevin är, helt enkelt, lite för mycket.

SÅ BRA ÄR ALICE:

Karolina Fjellborg, tv-recencent:

Alice ligger farligt lågt på repetitionerna. Det hettar till ibland när hon får in lite attityd i steg, blick och sång, men man får nästan känslan av att hon har hört att Kevin är favorittippad så många gånger att hon redan har köpt honom som vinnare.

Men visst har tjejen fortfarande en chans. Hennes version av Pinks ”So what” känns visserligen inte särskilt övertygande, men ”Heaven’s on fire” kan bli lika bra som sist – och vinnarlåten lyckas hon faktiskt göra till någonting uthärdligt.

Martin Söderström, nöjeskrönikör:

Pink-låten kräver att Alice brinner som en övertänd julbock för att numret inte ska kännas platt. Tyvärr ger hon ett skrämt och förvirrat intryck, som inte släpper förrän hon går loss på ”Heaven’s on fire”. Den får å andra sidan en nonchalant och rockigt kaxig behandling som imponerar stort.

Vinnarlåten tycker jag passar Alice bättre. När hon mot slutet tar i så att rösten är millimeter från att spricka får jag kämpa febrilt för att hålla gåshuden borta.

Olivia Svensson, kändisreporter:

Sveriges egen Disneyprinsessa väljer bort sötman och satsar på två attitydstinna låtar. Synd bara att hon i all iver att leverera framstår som lite för spänd och lustlös. I ”Heaven’s on fire” lyckas hon bäst och briljerar med sin raspiga och samtidigt barnsliga röst. Att hon lyckas vara så proffsig trots sina 17 år är otroligt imponerande. Tyvärr bevisar vinnarlåten det jag befarat. När hon sjungit klart nynnar jag på ”Nothing’s gonna change my love for you” i stället. Alice berör mig inte. Hon är, helt enkelt, lite för lite.

VEM VINNER FINALEN?

Karolina Fjellborg, tv-recencent:

Med största sannolikhet vinner Kevin. Han har ett massivt tittarstöd och ett påtagligt självförtroende. Samtidigt bör det finnas de som uppskattar att Alice – i motsats till Kevin – faktiskt anstränger sig för att göra ”With every bit of me” till någonting annat än ett smaklöst pekoral.

Martin Söderström, nöjeskrönikör:

Kevin Borg. Sett över tid har han hållit en oerhört jämn och hög nivå, och ständigt varit i en klass för sig jämfört med motståndet. Därför tar han hem segern, även om själva finalen inte blir hans starkaste insats på scen.

Och trots att Alice faktiskt gör vinnarlåten bättre.

Olivia Svensson, kändisreporter:

I dessa snåla finanskristider behöver folket en ironifri frälsare. Någon som dansar och ler och sjunger bort alla bekymmer. Kanske varar han bara fram till påska.

Men i kväll får Kevin stå på Globens scen som en vinnare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol