Lalehs blyga stil hånad på Twitter

1 av 3 | Foto: Laleh gör succé i ”Så mycket bättre” - men hånas på Twitter.

avTobias Lundgren

TV

Hon utklassar kollegorna på scenen – men nedanför tar Laleh Pourkarim knappt ton.

Under gårdagens program gjorde flera kändisar därför narr av sångerskan på Twitter.

– Nu får banne mig Laleh vara tyst och släppa fram dom andra, hon slutar ju aldrig prata!, skriver Tobbe ”Trollkarl” Blom.

Hon har blivit den här säsongens September - en artist som innan ”Så mycket bättre” var väletablerad men ändå inte välkänd hos svenska folket.

Nu vet de flesta vem Laleh Pourkarim är. Trots att hon valt en nedtonad roll i succéprogrammet:

–  Det är lite svårt att prata om sig själv hela tiden. Jag är lite mer så att jag vill betrakta och lyssna. Efter lunchspelningen var jag ofta väldigt trött. Instinktivt vill man bara vara själv, man vill förstå vad som har hänt och smälta det hela. Många av de andra är kanske lite mer rutinerade just med den grejen. Jag vill mest observera, sa hon till Nöjesbladet på presskonferensen inför årets säsong.

”Får sluta prata nu”

Men den inställningen har mötts av kritik. Många tycker att hon är alldeles för blyg eftersom hon knappt säger någonting under programmen. Och i går gjorde flera kändisar narr av henne på Twitter:

– Nu får banne mig Laleh vara tyst och släppa fram dom andra, hon slutar ju aldrig prata!, skriver Tobbe ”Trollkarl” Blom.

– Ska bli spännande att se om Laleh lyckas vara helt tyst, utom när hon sjunger, den här veckan också. Hittills lyckas hon!, skriver Adam Alsing men tillägger också:

– Förtydligande: Älskar när Laleh sjunger. Har hört för lite för att skapa mig en uppfattning om hennes tal.

När Nöjesbladet får tag i Alsing vill han inte utveckla sina tweets:

– Men jag vill ha mer Laleh, säger han.

”Alla behöver inte spexa”

Laleh vill själv inte uttala sig om sin tystnad, men Helene Wigren som är artistens presskontakt på Warner Music säger:

- Det har varit kommenterar från första programmet, men alla behöver väl inte hålla låda och spexa. Det finns ju så många andra som gör det. Publiken har ju visat att de gillar det hon framför. Laleh är en betraktare, och kanske ännu mer i ett gäng där merparten redan känner varandra. Men det här ska ni egentligen prata med TV4 om, det är TV4 som väljer vilka delar de har med och klipper bort.

ARTIKELN HANDLAR OM