TV

Anna Lindberg efter förlusten i Mästarnas Mästare

Av: 

Frida Söderlund

TV

Föll på målsnöret: ”Klart jag är besviken”

Hon ledde hela vägen.

Sedan föll Anna Lindberg på målsnöret i "Mästarnas mästare".

– Det är klart jag är besviken. Jag kände att jag var bäst på mycket, säger Anna Lindberg.

Simhopparen Anna Lindberg, 31, såg ut att ha greppet om segern i "Mästarnas mästare" i SVT från start. Redan i inledande grenen låg hon i topp och hon vann flera försprångssekunder i både jaktstarten och den avslutande finalgrenen.

Men precis på målsnöret så föll hon mot skidskytten Magdalena Forsberg, 45.

– Det är klart jag är besviken. Det gick så himla bra på alla grenar, om man jämför med Bernt och Magda. Så det är klart jag ville gå hela vägen. Jag hade vunnit många grenar och kände att jag var bäst på mycket, säger hon.

"Rätt körd"

Men i finalen tog det alltså stopp. I det tredje, och näst sista momentet, där finalisterna skulle lägga ett form av pussel tappade Anna sin ledning.

– Där blev jag väldigt stressad. Jag fick inte ihop det utan satt bara och plockade och visste inte riktigt vad jag gjorde, säger hon.

– Det blev som jag misstänkte innan. Så länge det är fysiskt så passar det mig, men där var jag rätt körd.

Magdalena Forsberg lyckades lösa pusslet och sköt sig sedan till segern genom att träffa de två piltavlorna med armborsten på första försöket.

– Magda hade en styrka i att hålla lugnet. Det är inte så ofta jag blir jagad uppför en trappa, hon är bra på sånt och i sådana situationer. Hon var bättre i den viktigaste delen av allt, säger Anna.

Finns värre saker

Anna Lindberg säger att det finns värre saker än att förlora i "Mästarnas mästare", men att hon ändå är besviken.

– Jag hade varit där i mer än två veckor och tävlat och tävlat. Jag visste att jag skulle falla på något som inte var lika mycket fysik. Så det är klart att jag är besviken.

Men simhopparen ser ändå tillbaka på tiden i Grekland med glädje.

– Det var jättekul! Väldigt, väldigt roligt. Och det var roligt att träffa Magda och lära känna henne och sedan möta henne i final, säger hon.

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert: