De får inte vara med i Robinson

TV

Özcan och Blondie får nobben - SVT vill ha gamla deltagare

1 av 2 | Foto: PASSAR INTE I expeditionen Nästa säsong av SVT:s såpa ska bli ett revansch-Robinson, där gamla deltagare som inte vunnit får en ny chans. Där passar inte de skandalomsusade "Farmen"-stjärnorna Özcan och Blondie in.

"Blondie" och Özcan söker till "Expedition: Robinson".

Men SVT nobbar "Farmen"-stjärnorna.

I stället satsar SVT på ett revansch-Robinson.

Jan "Blondie" Hammarlöf och Özcan Yildiz var de svarta fåren i dokusåpan "Farmen" i TV4. De två kompisarna diskades halvvägs in i tävlingen på grund av upprepade regelbrott. Bland annat rörde det sig om påstådd sexmobbning av en av deltagarna.

Vill ha upprättelse

Men nu vill "Blondie" och Özcan ha upprättelse. Genom att delta i SVT:s "Expedition: Robinson".

- Vi vill ha revansch, säger Jan "Blondie" Hammarlöf. Vi åkte ur "Farmen" på ett konstigt sätt och nu vill vi komma tillbaka och tävla i ett annat sammanhang.

Därför har han och vännen Özcan sökt till den sista säsongen av "Expedition: Robinson".

- Då körde vi på i 180 och körde över alla. Kommer vi med i Robinson dämpar vi oss, säger "Blondie".

Från SVT:s sida blir det dock kalla handen. Kanalen är inte intresserad av att ta med folk som är kända utanför Robinson-sfären.

- Nej, mitt råd är att inte ta med dem, säger projektledaren Gunilla Nilars på SVT. Tanken med "Robinson" är att tittarna ska få lära känna nya människor, sådana som inte redan är kända för sitt sätt att vara.

Inga främlingar

Men helt okända kommer deltagarna ändå inte bli den här gången.

- Det hetaste spåret för oss nu är ett "Robinson" för de deltagare som inte vunnit, ett revansch-Robinson. Men det kräver att det finns ett sådant intresse hos de tidigare deltagarna, säger Gunilla Nilars.

Och det lär inte bli något problem för SVT att få ihop folk. När Aftonbladet för några veckor sedan gjorde en enkät bland tidigare Robinson-deltagare svarade 54 procent av de tillfrågade att de gärna ställer upp igen.

Kan bli en mix

SVT har nu påbörjat en omfattande rundringning bland deltagare från tidigare säsonger men söker också "vanliga" människor.

- Det kan bli en mix. Men det finns också andra idéer som vi vill testa, säger Gunilla Nilars.

Karin Lindstedt