Källa: Huvudrollsinnehavaren hoppar av Walking Dead

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Chris Pizzello / TT / NTB Scanpix
Andrew Lincoln kan ha gjort sitt i ”Walking dead”.

TV

Karaktären Rick Grimes har tagit kål på otaliga zombies genom åren i tv-serien The Walking Dead.

Men snart är det slut på det, och efter säsong nio kommer skådespelaren Andrew Lincoln att hoppa av, det uppger Collider.

I stället ska tv-bolaget ha erbjudit en annan skådespelare en ny huvudroll.

Vila i frid, Rick Grimes? Efter nio säsonger av The Walking Dead kommer dess huvudkaraktär snart inte att finnas med i kampen för mänsklighetens fortsatta existens, det uppger nöjessajten Collider.

The Walking Dead har sänts sedan 2010, och har genom åren varit en mycket populär tv-serie, med skyhöga tittarsiffror.

Rick Grimes, som spelas av Andrew Lincoln, 44, är en av seriens mest omtyckta karaktärer, men snart kan det vara slut med det. Enligt uppgifter till Collider kommer skådespelaren att vara med i den nästkommande, nionde, säsongen – men att det blir hans allra sista.

Ny huvudrollsinnehavare

Förra säsongen lämnade Chandler Riggs, 18, som spelade Carl Grimes – Rick Grimes son – tv-serien, och det ledde till ett stort tapp av tittare. Tappet kan komma att öka än mer denna gång.

Collider uppger att AMC erbjudit skådespelaren Norman Reedus, 49, som spelar en annan populär karaktär, Daryl Dixon, ordentligt med kompensation om han stannar kvar, samt tar över rollen som seriens huvudrollsinnehavare.

I serietidningen The Walking Dead är Rick Grimes – och flera andra av karaktärerna som försvunnit ur tv-serien, fortfarande vid liv, så ännu vet man inte hur karaktären kan komma att försvinna ur serien. Tv-bolaget bakom serien, AMC, har varken bekräftat eller uttalat sig om detta.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN