Karolina Fjellborg

Varför så arg, årets bachelor?

TV-KRÖNIKA Nu är det den där tiden på året igen, då skämskuddar kommer att sälja slut, ögon kommer att rulla ut ur sina hålor och 50-talet kommer att ringa för att kräva tillbaka representanterna för sitt kvinnoideal.
”Bachelor” är tillbaka. Men nu med en twist!

Jo då, svenska ”Bachelor” har, som första ”Bachelor”-produktion någonsin, satt lite krydda på saker och ting genom att slänga in en andra man i haremet. Ett par avsnitt in i årets säsong gör ”Felix, två meter lång och ingenjör” entré för att höja dramatiken.

Något som tydligen fick årets ”riktiga” bachelor – den 29-årige ”hockeyhunken” och ensamma pappan Simon Hermansson – att gå i taket. Ironiskt nog, eftersom tilltaget ju bara innebär att han får smaka på en droppe av sin egen medicin.
”Jag blev otroligt förbannad. Som jag brukar säga, jag möblerade om i hotellrummet”, säger han i en intervju med Nöjesbladet.
Som han brukar säga? Möblerar han ofta om i hotellrum med knytnävarna? Kan man fråga sig.

Och det kommer mera:
Hermansson har nämligen även berättat att han varje vecka tänker titta på eftersnacksprogrammet ”Tjejerna avslöjar allt” – där programledaren Malin Stenbäck diskuterar veckans händelser med de deltagande tjejerna – och att han efter det omedelbart ska spela in en egen ”hämndpodcast” där han ska ”ge kritik”.
Någon som fortfarande undrar hur detta fynd till karl kan vara ungkarl?
”Att han är singel är egentligen helt obegripligt”, sa exekutiva producenten Hans Abrahamsson i ett pressmeddelande i våras.

Verkligen? Helt obegripligt är det väl ändå inte, kan jag tycka.

Men det var kanske innan de hade kommit i kontakt med hans nästan parodiskt stereotypa manliga fåfänga – eller kollat om han ÖVER HUVUD TAGET ÄR MEDVETEN OM VAD REALITY-TV GÅR UT PÅ?

Simon Hermansson och hans harem i ”Bachelor”.
Simon Hermansson och hans harem i ”Bachelor”.

Nåja, den två meter långa ingenjören Felix dyker inte upp förrän nästa vecka, så än så länge är allt som vanligt i ”Bachelor”-världen, och i dagens premiäravsnitt bjuds vi på den sedvanliga kavalkaden av genanta försök att göra oslagbara första intryck.
En tjej utövar en serie gymnastiska övningar på sin väg från bilen till bachelorn.
En annan har med sig en ritning över hennes och Simons framtida gemensamma hus (lägg in valfritt klassiskt skräckfilmsledmotiv här).
En tredje sjunger (så att säga hellre än bra) en sång som aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, vill ta slut.
Och så vidare.
Castingen är det inget fel på, ur underhållningssynpunkt. Kvinnoskaran känns som en enda stor hormonell krutdurk redo att explodera.

Men en kvalificerad gissning är att ingen kommer att hitta kärleken.
Något säger mig att Simon Hermansson inte skulle sitta redo att spela in en hämndpodcast om han vore i full färd med att bygga bo med kvinnan i sitt liv.


”Bachelor” har säsongspremiär i Sjuan och på TV4 Play och C More den 7 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE