Skaparen: Därför är det färre sexscener i nya ”Bridgerton”

OBS – spoilervarning om du inte har sett den nya säsongen

Uppdaterad 2024-05-17 | Publicerad 2022-03-28

Simone Ashley som Kate Sharma och Jonathan Bailey som Anthony Bridgerton i ”Familjen Bridgerton” säsong två.

Den andra säsongen av ”Bridgerton” innehåller betydligt färre sexscener än den första.

Nu förklarar skaparen Chris Van Dusen varför.

OBS – spoilervarning om du inte har sett den nya säsongen.

Den första säsongen av Netflix succéserie ”Bridgerton” var fylld till bredden med sexscener, särskilt mellan huvudrollskaraktärerna Daphne och Simon.

Men den andra säsongen, där Anthony Bridgerton, spelad av Jonathan Bailey, och Kate Sharma, spelad av Simone Ashley, står i centrum har inte lika mycket av den varan. Något som många tittare har reagerat på.

”Frustration byggs upp”

Skaparen och producenten Chris Van Dusen säger nu i en intervju med LA Times att de i den här säsongen, till skillnad från den första, berättar historien om hur karaktärerna går från fiender till älskare.

– Du känner hur frustrationen byggs upp mellan dessa två karaktärer, avsnitt efter avsnitt, scen efter scen. Jag ville dra ut på det under hela säsongen eftersom jag visste att klimaxet, ordlek absolut avsedd, skulle bli tillfredsställande, säger han.

Simone Ashley som Kate Sharma och Jonathan Bailey som Anthony Bridgerton i ”Familjen Bridgerton” säsong två.

”Minst lika sexigt”

Han säger att varken Netflix eller produktionsbolaget Shondaland motsatte sig det.

– Jag tror att alla var på samma sida om vilken typ av berättelse det här var. Vi har färre faktiska fysiska, intima scener i säsong två, men det handlade aldrig riktigt om kvantiteten för oss i alla fall. Vi använder dessa intima scener för att berätta en historia och vi skulle aldrig göra en sexscen bara för att göra en sexscen och det kommer vi aldrig att göra. Jag tycker att blickarna mellan Anthony och Kate i rummet och fingrarna och händerna som rör vid varandra är lika sexigt, om inte ännu mer, som sexscener runt en släktgård.

ANNONS