Här är Pär Lernströms nya storsatsning

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Först blev jag orolig för min karriär”

1 av 3 | Foto: Pär Lernström och Linda Öhrn Lernström

Pär Lernström tar sig an nya utmaningar.

Nöjesbladet kan avslöja att han leder TV4:s nya storsatsning ”Fantasterna”.

– Det var helt givet att tacka ja, säger han.

TV4 har dammsugit land och rike efter personer som kan extremt mycket – om ett nischat ämne.

I vår kommer frågesportsprogrammet ”Fantasterna” att sändas, ett program med tydliga likheter med SVT:s klassiska ”Tiotusenkronorsfrågan”.

Alldeles nyligen skrevs kontrakt med Pär Lernström, 32, som programledare.

– För min del var det helt givet att tacka ja. Jag fascineras och imponeras oerhört mycket av personer som vet mycket om en sak. De inspirerar mig och det kanske beror på att jag är precis tvärtom och kan lite om mycket, säger han.

Stark profil

Lernströms roll blir som spelledare. Han hoppas även att han kommer kunna lugna de tävlande som inte är vana att utsättas för pressade situationer i en tv-studio.

Den nyblivne pappan har de senaste åren vuxit till en av TV4:s starkaste profiler. I måndags ledde han ”Fotbollsgalan” och under hösten har vi sett honom i ”Kockarnas kamp”. Dessutom arbetar han dagligen med sitt radioprogram ”PP3” på P3.

– ”Det går bra nu”, som det heter i dängan. Fyran har ett stort förtroende för mig och radioprogrammet är ett drömjobb för mig, säger han.

Förra hösten var det tyngre när Nöjesbladet avslöjade att två Lernström-ledda program, ”Parlamentet” och ”Idol” lades på is tätt inpå varandra.

– Jag visste om nedläggningarna långt innan de blev offentliggjorda. ”Idol” visste jag om redan innan vi började med fredagsfinalerna och ”Parlamentet” hade jag haft på känn att det skulle läggas på is. Först blev jag orolig för min karriär, såklart. Men det fanns ingen tvekan om att kanalen ville fortsätta göra tv-program med mig, säger han.

”Gillar livet mycket”

Under höstens inspelningar kommer arbetsbördan att vara tung när ”Fantasterna” kombineras med radiojobbet. Dessutom har han och hustrun Linda Öhrn fullt upp med en dotter på två månader.

– Hon är en glad unge som verkar gilla livet väldigt mycket. Det har varit en jäkla omställning. Det är som man hörde innan, att man blir personlighetsförändrad på sätt och vis. För första gången i livet sätter man någon annan främst, säger Pär Lernström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN