David Hellenius

David Hellenius hånar Instagramkändisarna i nya TV4-komedin

Av: 

Jan-Olov Andersson

TV

Nya komediserien kopplar greppet om virala noblessen

I TV 4:s nya komediserie ”Finaste familjen” skojar David Hellenius om folks besatthet av att visa upp en fin fasad.

– Jag fick mycket inspiration av hur svenska kändisar beskriver sina liv på Instagram. Jag tror folk blir deprimerade av att jämföra sig med dem, säger han.

Programledaren och skådespelaren har skapat tv-serien ihop med manusförfattaren/regissören Staffan Lindberg.

”Finaste familjen” skildrar en rik överklassfamilj på Östermalm i Stockholm. Utåt sett är allt perfekt. Undantaget är David Hellenius rollfigur Magnus, som är familjens ”svarta får”. Han som vid 40 års ålder inte har några andra ambitioner än att vara pt, personlig tränare.

– Det är en humorserie som speglar sin tid. Vi hade inte kunnat göra den för fem år sedan. Men nu vill alla via sociala medier visa upp hur lyckade de är, hur bra liv de har, säger David.

– När jag växte upp i stockholmsförorten Jakobsberg, i typisk medelklassmiljö, jämförde sig mina föräldrar med de andra på gatan. Nu med sociala medier jämför man sig med hela Sverige, ja, hela världen.

Man tänker: ”Perrelli ha det så bra”

David Hellenius har oväntat vassa åsikter kring ämnet.

– Svenska Dagbladet och Min Helg, det är helt sjukt, det går inte att ha sådana helger. Det här dras människor med av, av dessa falska bilder. Folk som gör yoga klockan fem på morgonen, bakar klockan sex och sedan lägger sig och myser lite med barnen. Man vet ju själv vilket kaos det är på morgnarna. Att det ibland är ett under att alla kommer iväg.

– Jag tror många mår dåligt av kändisarna som ligger på framsidan av Family Living med nystrukna pyjamaser. Man tänker: Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli och de andra har det så där bra, va'fan har inte jag det för, jag tror folk blir deprimerade av att jämföra sig.

”Camilla vet nog om det”

I tv-serien spelar Emma Peters. känd från Grotesco-gänget och tv-serien ”Boy Machine”, halvsyster till David Hellenius rollfigur. Hennes forskningsingenjör, med framgångsrik man och två barn, är besatt av att lägga ut hela sitt liv på sociala medier.

– Hon är ju stressad av att allt ska vara perfekt. Och har hon inte lagt ut det på Instagram, kan hon inte njuta av det, det är som att det inte har hänt, säger David.

Är hon seriens Camilla Läckberg?

– Ja, det kan man säga, det är hon ju, det vet säkert Camilla om, ingenting har hänt om man inte har lagt ut det på Instagram. Jag fattar inte hur folk pallar det. Det kan låta gammalmodigt, men jag fattar inte vitsen.

Så nu kan vi säga att David Hellenius går till angrepp mot hela kändis-Sverige?

– Det är en bra rubrik (skratt).

Han och hustrun Renée Nyberg, också välkänd tv-profil, är till skillnad från många andra inte särskilt aktiva på sociala medier.

Tror du inte folk även tror att ni är den perfekta familjen? Både kända, framgångsrika och rika?

– Skulle vi då spä på den bilden genom att lägga ut sådana bilder? Det gör vi ju inte. Jag varken behöver eller vill göra det.

Fotnot: ”Finaste familjen” har premiär 21.30 fredagen den 25 mars i TV4.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

David Hellenius

Instagram