Bonde-Jennifer om kärleksnatten: ”Det var ingen liten grej”

avLouise Åström, Erik Åberg

Avvisar Eriks kritik mot TV4: ”Måste stå för sina handlingar”

1 av 5 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Jennifer Erlandsson.

Erik Bäckman gav ”Bonde söker fru” hård kritik efter gårdagens dramatiska avsnitt.

Men deltagaren Jennifer Erlandsson tyckte inte TV4 förstorade upp händelsen.

– Det var ingen liten grej och det var mycket som snurrade i våra huvuden, säger hon.

Avsnitt tre i årets säsong av ”Bonde söker fru” skapade rubriker redan innan det sänts. På bloggen gick Linda Lindorff, 44, tidigt ut och berättade att hon var nervös inför avsnittet på grund av att ”det kommer bli diskussioner kring moral och kring vad som är rätt och fel”.

I avsnittet framkommer det att två bönder, Erik Bäckman, 21 och Sigrid Bergåkra, 43, spenderat natten ihop och får sitta i krissamtal med Lindorff morgonen därpå.

Erik Bäckman är inte alls nöjd med hur han framställts i avsnittet och ger nu programmet hård kritik.

Påverkade alla

Men deltagaren Jennifer Erlandsson tyckte det var bra att TV4 tog upp händelsen även om den i programmet inte fick tillräckligt mycket tid, enligt henne.

– Det påverkade alla som var med mycket, det var ingen liten grej och det var mycket som snurrade i våra huvuden. Det har legat under ytan långt efter att kamerorna slocknat, det här var stort för oss, säger hon.

Mest illa berörd blev Jennifer av att brevskrivarna inte fick veta något om natten. Något som hon pratat om med Erik vid flera tillfällen.

– Jag tycker de borde varit ärliga och säga vad som hände till brevskrivarna. Passion kan hända vem som helst men man måste ta ansvar och stå för sina handlingar, säger hon.

Efter natten stod produktionen still en halv dag i väntan på ett beslut från Erik och Sigrid.

– Vi är med i ett tv-program som handlar om att hitta kärleken och hittar man den i varandra får man lösa det. Det blev ju problematiskt i och med att brevskrivarna var där. Det var aldrig roligt, ingen mådde bra av det även om det var vackra känslor i botten, säger Jennifer Erlandsson.

Lindorff: ”Väldigt ledsamt”

I ett nytt blogginlägg resonerar Lindorff kring kritiken Erik Bäckman uttryckt.
”Jag tycker såklart att det är väldigt ledsamt att Erik är besviken på produktionen och situationen. Jag har enorm respekt för alla bönder genom alla år, och inte minst en fantastiskt stor kärlek till dem alla”, skriver hon.

Hon påpekar också hur mycket programmet ”Bonde söker fru” betyder för henne.
”Jag älskar Bonde söker fru och att det är på riktigt. Det känns och engagerar. Många känslor kommer upp till ytan och det berör – på gott och ont. Och med det sagt så vill jag säga att böndernas historier genom programmen i sig är så starka och underbara och jag önskar dom all kärlek”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM