Kravet på artisterna: Ska sjunga allsång

avLouise Åström, Torbjörn Ek

Så blir årets ”Allsång på Skansen”

1 av 5

I år vill produktionen att artisterna sjunger allsång. Det är inte bara egna låtar som gäller.

Målet är också att höja tittarsiffrorna.

– Det är viktigt att göra ett bra program, säger Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen”.

I årets ”Allsång på Skansen” kommer tittarna att möta flera nyheter. Sanna Nielsen lanseras som ny programledare och artistuppställningen innehåller namn som aldrig gästat Sollidenscenen tidigare.

– Det känns superhärligt, kul, roligt och nytt. Vi har ett team som har jobbat superhårt i flera månader på att få hit årets artister och det känns som att vi har fått ett jättehärligt uppställ, säger Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen”.

Krav på allsång

Ett krav på årets artister är att de ska sjunga allsång.
– Vi vill att de ska vilja sjunga med oss, med publiken och med tv-publiken. Och vi vill att de ska sjunga allsång. Det är ett allsångsprogram.

Målet i år är att försöka toppa de tidigare åren. Per Rådelius berättar också att man hoppas på att höja tittarsiffrorna.
– Ja, det vill vi ju såklart. Vi kämpar alltid för att nå ut till så många som möjligt och dela med oss av det program vi har. Det är viktigt att göra ett bra program och det har vi alla förutsättningar att göra.

Ett annat mål som produktionen har jobbat på är att få en jämn könsfördelning när det kommer till artisterna.
– Min utgångspunkt är alltid, oavsett vad man gör för program att det ska vara 50/50 och det tycker jag att det känns som att vi har uppnått.

Sanna som programledare

Sanna Nielsen är både positiv och nervös inför sitt nya jobb som allsångsledare.
– Jag är absolut nervös. Men jag är laddad, har extra adrenalin och vill bara sätta igång. Jag tycker att det är ganska skönt att känna nervositet för det gör ju att man blir extra fokuserad, säger hon.

Är du rädd för att få kritik?
– Alltså det tillhör ju. Om det är någonting jag blivit van vid är det att bli bedömd och få höra vad folk tycker och tänker hela tiden. Det är välkommet och det ska man få göra. Sedan hoppas jag bara att jag mentalt landat i mig själv och att jag inte behöver ta åt mig så mycket, säger hon.

Första allsången sänds i SVT den 28 juni. Då gästar BAO, Frans och Miriam Bryant programmet

ARTIKELN HANDLAR OM