Pär-Ola talar ut om sin okände son

Foto: Pär-Ola Nyström fick en chock när hans exflickvän berättade att han hade en tvåårig son. I dag är pojken nästan 12, och de har kontakt via Facebook.
TV

Pär-Ola Nyström har en okänd son – som han aldrig träffat. Sanningen avslöjades inte förrän pojken var två år.

– Jag trodde inte att det var sant, säger tv-bonden till Klick!

För tolv år sedan tog Pär-Ola Nyström, 37, och hans dåvarande hustru Maria, 42, en paus i sin relation. Han dejtade en annan kvinna under avbrottet – men hittade två månader senare tillbaka till Maria, som snart blev gravid.

Ett par år senare, när de fortfarande var ett par, skulle hästbonden få sitt livs mest oväntade telefonsamtal.

Det var hans forna romans som ringde för att berätta att hon var mamma till en tvåårig pojke.

Pär-Olas son.

– Först trodde jag inte att det var sant. Det är klart att man först: "Jaha du, visst! Vi hörs". Men sen insåg jag ju att det var som hon sa, säger "Bonde söker fru"-profilen till Klick!

Vad sa mamman till dina andra barn när hon fick veta?

– Det är klart att det var knäppt, men hon är en bra människa som har sina värderingar och fattade vad som hade hänt. Så det var inget konstigt där, utan rätt odramatiskt.

I dag är pojken snart 12 år och bor i Norrland. Han och Pär-Ola har aldrig träffats, aldrig ens hört varandras röster. Men de har mejlat på Facebook.

– Inte om några djupa grejer, mest för att kolla läget. Vad jag gör, vad han gör – sådana vardagliga grejer.

Pär-Ola Nyström berättar att han inte vill "forcera fram" ett möte. Att sonen ska få bestämma om och i sådana fall när han vill träffas.

– Ska jag komma in där och styra och ställa? Det får han välja själv, vad som känns bra för honom, säger tv-bonden.

– Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara att ses, jag har faktiskt ingen aning. Det är svårt. Jag vet inte hur jag skulle reagera.

Tänker du på det ofta?

– Han och mamman verkar ha det skitbra tillsammans och därför känns det inte lika jobbigt. Men det är klart att tankarna kan komma över en.

Vilka tankar är det?

– Att "shit, där finns han någonstans". Jag har ju mina barn här hemma som jag träffar varje vecka och vet allt om. Det är konstigt att aldrig ha träffat en person som är en så stor del av mig, säger Pär-Ola Nyström.

ARTIKELN HANDLAR OM