Lottas sköna farväl

avHenrik Lundgren

TV

Programledaren överraskad till tårar i sin allra sista sändning av ”Bingolotto

1 av 4 | Foto: ÖVERRASKAD Lotta Engberg var tvungen att släppa på kontrollbehovet under sitt sista avsnitt av Bingolotto. När de gamla vännerna från körslaget dök upp rördes hon till tårar.

GÖTEBORG. Här blir Lotta Engberg rörd till tårar – mitt under direktsändningen av ”Bingolotto”.

När kompisarna från körslaget överraskade henne kunde hon inte hålla igen.

– Det blev så känslosamt. Jag hade inte sett dem på tre år och blev så överraskad, säger hon under firandet i natt.

Säsongsfinalen av ”Bingolotto” var Lotta Engbergs avsked som programledare. Och den 116:e showen blev en klang- och jubelföreställning till hennes ära.

– Jag mår fantastiskt bra just nu, helt fantastiskt bra. Jag anade ingenting, alltihop var en överraskning.

Fick släppa kontrollen

Under veckan som har gått har kontrollmänniskan Lotta Engberg tvingats släppa på det behovet. I hennes körschema till det sista Bingolottoprogrammet stod det mängder av ”Per avbryter”, då hennes sidekick Per Dahlberg hade en överraskning åt henne.

– Det var bara att luta sig tillbaka och låta det hända. Det är direktsändning, då får man göra bort sig, säger hon med ett leende.

Fick själv bingo

Gamla kompisarna Thomas Petersson, Lasse Kronér och Lasse Holm överraskade med sånger. Och så i sitt sista program fick hon själv bingo. Men den största överraskningen stod Team Lotta för – hennes gamla gäng från ”Körslaget”. Hennes pappa Lennart Pedersen, barndomskompisen Karin Dahlgren, och systerdottern Majja Lundh hade tagit med sig hela gänget från Laxå för att fira henne.

– Vi blev tillfrågade för några veckor sen, och sen har hennes pappa ordnat med allt. Vi övade i bussen på väg hit, säger Karin Dahlgren.

Tårar i ögonen

En mycket överraskad Lotta Engberg rusade upp på scenen med tårar i ögonen, och när tittarna fick se på reklam sprang hon gråtande omkring och kramade om alla 20 kördeltagarna.

– Jag trodde ju att pappa var i Stockholm. Han ringde till och med på dagen och berättade att han äntligen lyckats få in kanalen så att han kunde titta på programmet. Och så var han här hela tiden. Det blev så känslosamt, berättar hon.

Kul att se allihop igen?

– Helt otroligt. Det var tre år sen sist, och de kom till och med ihåg koreografin vi gjorde. Det var den bästa av alla överraskningarna. Fasiken, vad stort.

Nöjesbladet var i natt med bakom kulisserna när Engberg firade slutet med sina körvänner. Med en öl i handen och en snus under läppen försökte hon glatt förklara känslan.

– Det är som en examen. Det känns som att jag har tagit studenten igen.

Ingen ånger över ditt beslut att lägga av nu?

– Inte det minsta. Det kommer att bli jättebra med Jan Bylund.

Lottas minns ”Bingolotto”

Bästa stunden:

Alla de gånger vi lyckats överraska våra gäster. Lill-Babs och Charlotte Perrelli minns jag nog bäst, de fick träffa människor som de inte sett på väldigt många år, och det blev fantastiskt.

Värsta stunden:

När jag fick ryggskott. Två timmar innan sändningen skulle börja stod jag på alla fyra i min loge och kunde inte röra mig. Två massörer tog hand om mig tills jag i alla fall kunde stå upp, men det var lite väl äventyrligt.

ARTIKELN HANDLAR OM