Magnus Uggla: Det blev sallad

TV

Teknikstrul nära sabotera stjärnans allsångsshow

Magnus Uggla och hans revydamers ekivoka strippdans höll på att haverera.

När tekniken inte fungerade fick han göra om hela numret i direktsändning.

– Det blev helt sallad, säger rockern till Nöjesbladet.

Foto: Magnus Ugglas framträdande på ”Allsång på Skansen” kunde ha blivit ett fiasko. Plötsligt fungerade inte hans mikrofon. Han och hans dansare fick improvisera fram den vågade showen.

Tanken var att gå in och sjunga brallorna av sig, men då hände det som inte fick hända – tekniken strulade i ”Allsång på Skansens” direktsändning.

Magnus Ugglas mikrofon var helt död.

Han försökte flera gånger rätta till headsetet, men till slut fick han ta en handmikrofon i stället.

– Hela dansen bygger på att man använder båda händerna så allting fick ju ändras på plats, säger han när han kommer av scenen.

Vad tänkte du när den inte fungerade?

– Det var ju direktsändning så det var bara att lösa det så gott det gick. Jag gjorde dansen fast med en hand, men det är en väldigt uppstyrd refräng och det blev helt sallad. Tur att jag har några år i ryggen, säger han.

Ville vara spektakulära

Numret var hämtat ur Magnus Ugglas revy och med sig på scenen hade han fyra damer som i takt med att låten avlöpte slängde av sig sina kläder.

I sista versen står Magnus Uggla i kalsonger och dansarna är till synes nakna med två hattar som de håller för sina intimare kroppsdelar.

– Vi skulle ha gjort ett annat nummer från början, men jag ville göra något mer spektakulärt. Det här kändes som att det skulle göra avtryck, säger Magnus.

Tjejerna håller med.

– Det är inte alla som har strippat i direktsändning på bästa sändningstid – det ska vi nog skriva med på cv:t, säger de och skrattar.

”Roligt och charmigt”

För programmets producent Gunilla Nilars kom Ugglas strippshow som en överraskning.

– Jag har inte sett repetitionerna i dag så jag visste inte vad han skulle hitta på, men jag hade känsla av att något speciellt skulle hända. Jag tyckte det var roligt och charmigt, man ska inte censurera någon man har bjudit hit, säger hon.

Hon berättar att hon blev kallsvettig när tekniken inte fungerade, men tacksam att Magnus Uggla löste situationen så bra som han gjorde.

– Tack och lov för ett sådant proffs som Magnus. Han klarar faktiskt att göra den där grejen trots att han skulle behövt båda händerna till både det ena och det andra i den dansen, säger hon.