Let’s dance

Trotsar läkarnas råd – näsan knäcks senare

Av: 

Hannes Lundberg Andersson

TV

Läkarna ville knäcka näsan rätt redan i morse.

Men Simon Kachoa trotsar deras råd.

– Det är svårt att andas, men det får gå, säger han.

Under dansrepetitionerna i söndags bröt Simon Kachoa näsan. Bloddrypande scener utspelade sig och den 24-åriga ”Let's dance”-deltagaren tvingades åka till Karolinska universitetssjukhuset för att knäcka näsan rätt och sy.

I morse tog läkarna bort stygnen och kontrollerade näsan, som inte är helt rak än. De ville justera den redan i dag – innan det är för sent.

Det vägrade Kachoa.

– De ville knäcka till den och gipsa, men jag vågar inte det. Inte om den svullnar upp och blöder en massa. Jag tycker att vi kan köra på som den är nu, säger han.

När läkarna knäcker näsan måste de bedöva och gipsa ansiktet.

– Det kommer bli som en mask.

Svårt att andas

Den brutna näsan har gjort det svårt för Kachoa att träna i veckan. Han och partnern Elisabeth Novotny har bara kunnat öva ordentligt två dagar.

– Jag är täppt fortfarande. Det är lite svårt. Vi har precis repat tre gånger och det blev lite fel de två sista gångerna. Jag har ju haft mindre tid att öva och det är lite svårt att andas. Jag får andas genom munnen i stället. Det går, så det är inte dödsfarligt. Men det hade varit skönt att rensa näsan.

Sista chansen bli rak

Om Kachoa vill ha en rak näsa igen måste läkarna knäcka den på måndag. Efter det är det för sent.

– Läkarna hade hellre gjort det i dag, men de förstår att jag vill vänta. Sista dagen att justera är på måndag, annars får jag ha en sned näsa, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA TIMMAR KVAR! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut! HBO MAX

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance