Hollywoodfrun utmanar Montazami – vill slåss

avChristoffer Nilsson, Jonna Säll

1 av 5

Hon startade säsongen med att driva ut djävulen ur sin mammas vårdare.

Nu gör Gunilla Perssons hot Maria Montazami gråtfärdig. 

– Sen kan du och jag gå ut och ha en ”fistfight” efteråt, säger Gunilla Persson till Montazami i ”Svenska Hollywoodfruar”.

I tisdagens avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar” träffas kvinnorna för första gången för säsongen. För Gunilla Persson blir det inget kärt återseende att återigen möta Maria Montazami.

– Jag har både stil och klass. Jag skulle aldrig gå in och ställa till en scen, säger Gunilla Persson inför middagen hos nya Hollywoodfrun Siv Cotton.

Men redan i fördrinken brister det för Persson.

– Jag kan ju hålla stilen och sitta här lugn och fin under middagen, sen kan du och jag gå ut och ha en ”fistfight”, säger hon till Montazami.

Gammalt bråk bakom intrigerna

Siv Cotton, som bjudit in de två kvinnorna till sitt hem, är chockad över bråket.

– Jag sitter på min soffa, har lagat mat, bjuder på vin – så börjar hon att bråka, säger Cotton.

Det var redan under förra säsongen av ”Svenska Hollywoodfruar” som det skar sig mellan Montazami och Persson. Bråket berodde från början på att Gunilla Persson tyckte att Maria Montazami och de andra fruarna kritiserat hennes hem för att vara allt för enkelt.

– Du hade bara varit trevlig mot mig om jag hade bott i sådant här hus, säger Gunilla Persson till Montazami under middagen.

Gråtfärdig Montazami bad om ursäkt

Då får Siv nog.

– Jag är chockad. Jag äskar ju Gunilla, varför håller hon på så här? Sluta, säger Siv Cotton.

Det går så långt att Gunilla är redo att lämna middagen. Efter att Gunilla flera gånger efterlyst en ursäkt, och Siv Cotton lämnat de två kvinnorna ensamma, ber en näst intill gråtfärdig Montazami om förlåtelse.

– Förlåt, förlåt, förlåt Gunilla om jag sårade dina känslor. Jag menade aldrig att såra dig eller göra dig illa. Jag önskar att du förlåter mig. Ge mig en chans Gunilla, säger Montazami.

Och dispyten är som bortblåst.

– Jag är glad att hon talade ur hjärtat, hon var ledsen, ärligt. Hon sa förlåt tre gånger och vem är då jag som inte förlåter? Hon är ju underbar, säger Gunilla Persson.

Maria Montazami säger att hon inte minns att stämningen var så laddad under fördrinken.

– Jag kommer verkligen inte ihåg det. Men jag minns att vi blev vänner och det är jätteskönt. Så kommer det att förbli, säger hon.

Gunilla Persson instämmer:

– Det var inte på allvar som jag sa att vi skulle göra upp. Men vi behövde rensa luften och jag är glad att vi gjorde det. Vi har bestämt att inte lyfta upp gammalt groll och är vänner nu. Jag tycker jättemycket om Maria, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM