David Letterman hyllar Aftonbladet

TV

Höll tacktal och skojade med svenskarna i sin show

David Letterman hyllade och välsignade svenskarna - och Aftonbladet - på sitt vanliga ironiska vis.

Skälet är att Aftonbladets läsare röstat fram Letterman till bästa manliga utländska tv-personlighet.

Letterman.

Den 54-årige amerikanske pratshowkungen och tv-stjärnan har vunnit Aftonbladets pris i kategorin bästa manliga utländska tv-personlighet.

Tv-prisgalan sänds från Berns i Stockholm måndag 18 mars i TV 4. Men redan i onsdags tog David Letterman emot priset i sitt tv-program, ett program som sänds i svensk tv den 20:e mars.

Förutom Letterman var även hans absolut värsta konkurrent Jay Leno nominerad, liksom skådespelaren Martin Sheen.

Höll tacktal i direktsändning

Letterman blev överförtjust över nyheten om priset och höll ett tacktal direkt i programmet i onsdags.

– Jag kan inte säga hur många gånger jag varit hos 1983 års vinnare Larry Hagman, pekat på spiselkransen och tänkt: En dag ska jag också ha en alldeles egen Aftonbladet. I dag har jag en. Tack, sa tv-stjärnan i sedvanligt raljant stil och med ett förrädiskt leende. Han avslutade med att välsigna svenskarna och vifta med ett exemplar av Aftonbladet till skratt och applåder från studiopubliken.

Hyllningstal på hemsidan

En kortversion av hyllningstalet har även lagts ut på CBS hemsida. ZTV sänder programmet i sin helhet nu på onsdag kväll, 20 mars.

– Han pratade säkert en kvart om tidningen, säger Tina Loncarik, en Aftonbladetläsare som såg showen på plats i New York.

Hemma i USA har David Letterman precis meddelat att han väljer att fortsätta att sända sin ”Late show” på CBS.

Konkurrenten ABC erbjöd Letterman miljontals dollar för att byta kanal. Enligt uppgift får Letterman nu närmare 700 miljoner kronor för att stanna.

Caroline Olsson