Agnes Lindström skriver ny serie med sambon Filip Hammar

”Det här projektet är ju en drömgrej”

Efter succén med ”Tårtgeneralen” arbetar Agnes Lindström och sambon Filip Hammar på ett nytt projekt tillsammans.

Men de kommer inte alltid överens.

– När båda pratar i munnen på varandra och kommer med idéer är det självklart att det blir tjafs ibland, säger hon.

Vacker konst på väggarna, knarrande trägolv och en doft av kaffe är det man möts av när skådespelaren Agnes Lindström, 30, öppnar dörren till våningen på Östermalm som hon delar med Filip Hammar, 44.

Hennes stora genombrott kom i ”Tårtgeneralen” där hon spelade mot Mikael Persbrandt, 56, i regi av just Filip Hammar och hans kompanjon Fredrik Wikingsson, 46.

Nu ska paret arbeta tillsammans igen och skriva en serie ihop.

– Det lutar åt en webbserie. Vi jobbar på för fullt, säger Agnes Lindström.

Hon är återhållsam med informationen kring det nya projektet.

– Jag skrev en soloföreställning på scenskolan som jag framförde själv. Filip var och kollade på den och gillade karaktären. Serien kommer handla lite om att man söker sitt eget sammanhang, att vilja att vara bra på något, självförverkligande. Men kortfattat är det en mörk komedi, drama, säger hon.

Agnes Lindström i våningen på Östermalm.
Agnes Lindström i våningen på Östermalm.
Klappan från ”Tårtgeneralen”.
Klappan från ”Tårtgeneralen”.

”Pratar i munnen på varandra”

I vilket stadie är ni i?

– Vi är fortfarande i skrivandet, det är mycket som ska skrivas om och det är en del deadlines. Efter det här steget lär vi veta mer om vad som händer med serien. Det här projektet är ju en drömgrej. Men den känns också abstrakt på grund av att jag inte har skrivit så mycket serier förut.

Hur är det att arbeta med sin sambo?

– Det är jättespännande! Vi fick den frågan ofta när vi gjorde ”Tårtgeneralen”. Men det är så självklart för oss. Vi är liksom bästisar och har så jävla roligt ihop. Vi har samma smak och humor, då blir det lättare att arbeta.

Bråkar ni aldrig?

– När båda pratar i munnen på varandra och kommer med idéer är det självklart att det blir tjafs ibland. Om man har bråkat om något annat så är det ju svårt att sätta sig och skriva helt plötsligt. Men det har aldrig stått i vägen.

Agnes Lindström skrattar till när hon berättar att paret även gör andra saker tillsammans.

– Vi brukar också träna ihop med samma pt. Vilket är ganska mysigt. Man känner sig ganska fånig att erkänna det och när man ser andra par som joggar tillsammans skrattar man alltid till lite, men sen inser man att vi är ju exakt likadana.

”Jag var ju lite skeptisk i början”, säger Agnes Lindström om flytten till Los Angeles.
”Jag var ju lite skeptisk i början”, säger Agnes Lindström om flytten till Los Angeles.

”Var ju lite skeptisk i början”

Hon slutade scenskolan 2017 och efter det flyttade hon till Los Angeles. Från det året har hon bland annat hunnit med att spela in ”Vår tid är nu”, ”Limboland” och ”Bäckström”. Och hon trivs minst sagt med att pendla mellan Los Angeles och Stockholm.

– Jag tycker jättemycket om det. Jag var ju lite skeptisk i början. Men när jag blev tillsammans med Filip och flyttade in där och bott i det området och sett de ställena som jag inte hade upptäck tidigare så älskar jag det. Det är drömscenariot tycker jag, bortsett från att det såklart inte är bra för miljön att flyga mellan.

Skulle du säga att du lever ditt drömliv just nu?

– Ja, det skulle jag fan säga. Men vissa dagar känns väl gräset ännu grönare någonstans, när det kommer till karriär. Samtidigt driver det på en.

I dag kan hon välja lite mer mellan roller, i stället för att behöva ta alla.

– Det är lätt att bli otacksam eller bortskämd, men jag känner mig konstant tacksam för allting, säger hon.

”Ingen bryr sig ett piss om något Instagram-bråk i Sverige”

När Aftonbladet träffar skådespelaren är det mitten av januari och himlen är gråtrist.

– Just nu är jag hemma för att läsa igenom manus till en tv-serie. Jag får inte säga än vad det är för något, men det är en tv-serie som ska spelas in från mars till juli ungefär, säger Agnes.

Hon är hemlighetsfull med projektet, men avslöjar att det är en uppföljare.

– Det jag kan säga är att det är en ny säsong av en serie som finns. Det är skitkul.

Men om ett par dagar ska Agnes Lindström åka tillbaka för att arbeta i solen i Los Angeles.

– Jag har tuffat igång i USA och gör castingar där så jobbar jag fortfarande mest i Sverige. Man har inte så mycket till val. Flyttar jag till den ena staden kan jag inte jobba på samma sätt i den andra staden och vice versa, säger hon.

Hon tycker att det är härligt att få träffa kompisarna och familjen när hon kommer till Stockholm. Men när hon landar på andra sidan Atlanten kan hon känna ett lugn.

– Det är så skönt att landa på LAX där ingen bryr sig ett piss om något Instagram-bråk i Sverige till exempel, säger hon och skrattar till.

Skådespelaren älskar att resa tillsammans med sin sambo Filip Hammar.
Skådespelaren älskar att resa tillsammans med sin sambo Filip Hammar.

”Mamma och Filip älskar ju varandra”

Men det är inte ofta hon och Filip Hammar stannar på samma ställe. Paret gillar att upptäcka nya ställen runt om i världen. Nyligen var de i Mexiko på semester.

– Jag och Filip är så lika på så sätt att vi uppskattar absurda situationer. Vi älskar att resa. Nyligen hamnade vi på någon galen bar i Mexiko och den tretandade gubben i baren spontanstrippade medan han sålde strutglass och tequilashots, och så sitter man och surrar med honom och blir stammis, säger hon.

Agnes ler när hon berättar om hur livet är just nu. Och hon skulle inte vilja ändra på tillvaron.

– Mamma och Filip älskar ju varandra. Det är väldigt roligt. Jag och Filips barn fungerar jättebra ihop också, de är svinunderbara. Det är perfekt att ha ”varannan-vecka”. Då har man möjlighet att resa också. Man får båda delarna, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE