Tv-serier

”Gåsmamman” – från kanon till kalkon

Av: 

Karolina Fjellborg

Alexandra Rapaport i ”Gåsmamman”.
Alexandra Rapaport i ”Gåsmamman”.

TV

TV-RECENSION Förlåt, men den nya säsongen av ”Gåsmamman” är verkligen inte bra.

Betyg: 1 av 5 plus
Gåsmamman

Säsong 4
Av bl a Alexander Kantsjö, med bl a Alexandra Rapaport, Christian Svensson, Anja Lundqvist, Shebly Niavarani, Anastasios Soulis, Ulf Friberg, Clara Christiansson Drake, Joel Lützow, Edvin Ryding och Grynet Molvig.KRIMINALDRAMA Jag kommer osökt att tänka på det klassiska/ökända ”Dallas”-ögonblick där Bobby Ewing står livs levande i duschen – ett år efter sin ”död” – när jag med växande förvirring och akut krympande intresse plöjer den nya säsongen av ”Gåsmamman”. En serie vars tre första säsonger jag verkligen tyckte om, just för att de vågade ta ut svängarna, men som jag nu ser köra ner i diket och krascha fullständigt.

Så, vi trodde att trebarnsmamman och knarkaffärskvinnan Sonja Ek (Alexandra Rapaport) var död. Men det var hon inte alls, utan hon har bara legat i koma i ett halvår.
Något som jag hade kunnat köpa om resten av handlingen hade varit rimlig, men ”Gåsmamman” har drabbats av ett allvarligt fall av hönshjärna, av den typ som kan kicka in när uppföljarsjukan härjar som värst, och allt ska vara större, snirkligare, våldsammare, farligare och mer melodramatiskt.
De inledande avsnitten går att godkänna, med lite god vilja, men sedan spårar det hela ur mer och mer, och när Sonja och gangstern Barry (Christian Svensson) flyger till Colombia och hamnar i en ”Narcos”-parodi, medan den magsjuka polisen Emil (Shebly Niavarani) håller på att buskis-bajsa på sig där han ligger gömd under sängen... Ja, då ger man upp.
Och resterande avsnitt räddar icke situationen.


Säsong fyra av ”Gåsmamman” har premiär på C More den 7 november, och kommer senare även att visas i TV4.Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen


Publisert:

LÄS VIDARE

Alla skådespelare i kultserien sparkas

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Tv-recensioner

Alexandra Rapaport

Shebly Niavarani

C More