Veckans streamingtips

Mysig sportkomedi, blodig skilsmässa och maktkamp i Montana

Av: 

Karolina Fjellborg

”Ted Lasso”, ”Dirty John: The Betty Broderick story” och ”Yellowstone”.
”Ted Lasso”, ”Dirty John: The Betty Broderick story” och ”Yellowstone”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Jason Sudeikis sprider optimism i sportkomedin ”Ted Lasso”. Amanda Peet spelar en hemmafru som blir dubbelmördare i ”Dirty John: The Betty Broderick story”. Och Kevin Costner rider över mäktiga vidder i västernsåpan ”Yellowstone”.

Ted Lasso


Ted Lasso var från början en reklamkaraktär som Jason Sudeikis skapade för NBC Sports Premier League-sändningar. Nu har Sudeikis, tillsammans med ”Scrubs”-skaparen Bill Lawrence, gjort tv-serie av honom, och resultatet är en sportkomedi med otroligt mycket charm och hjärta. Lasso är en amerikansk collegefotbollstränare som värvas som coach åt ett brittiskt proffslag. Han kan ingenting om den sortens fotboll, och hudflängs av press och fans – men är utrustad med en outtröttlig optimism som gör honom vinnande trots allt. Sudeikis har total tonträff, och Hannah Waddingham och Juno Temple glänser i välskrivna biroller.
Apple TV+. Premiär i dag


Dirty John: The Betty Broderick story


I den första säsongen av true crime-antologin ”Dirty John” spelade Connie Britton en svåruthärdligt fåraktig, kärlekskrank kvinna som föll offer för en manipulativ bedragare (Eric Bana). Nu kommer säsong två, som alltså handlar om Betty Broderick; en hemmafru och fyrbarnsmamma som 1991 dömdes till 32 års fängelse för att ha mördat sin exman Dan Broderick (här spelad av Christian Slater) och hans nya fru. Trots att det är en tacksam, snaskig story som nästan borde skriva sig själv, imponerar manuset måttligt. Men det sena 80-talsmodet är en fest att skåda, och Amanda Peet är mycket sevärd som ”försmådd kvinna”.
Netflix. Säsongspremiär i dag


Yellowstone


Toppklass är det ju verkligen inte på alla fronter i den här neo-västern-såpan, med Kevin Costner i täten som ridande machopatriark. Men som tvättäkta helamerikansk familjesaga om fäder, söner och bröder i storslagna miljöer, med puffror, hästar och hattar, har den här serien (vars två första säsonger tidigare är visade på Paramount Network) ändå tidlösa kvaliteter att uppskatta. Om maktkamper på och kring familjen Duttons enorma Yellowstone Dutton Ranch i Montana. Av Taylor Sheridan, som nominerades till en Oscar för manuset till suveräna ”Hell or high water”, och ”Sons of Anarchys” John Linson.
C More. Premiär på tisdag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!


Publisert:

LÄS VIDARE

De 21 hetaste tv-serierna sommaren 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Jason Sudeikis

Tv-serier

Kevin Costner

Netflix