Nya detaljerna om Bill Murrays ökända festnatt i Stockholm

Jagades av kronofogden i månader: Berättar i ”Parneviks”

Den vilda festen slutade med en natt på polisstationen – och brev från kronofogden.

I ”Parneviks” berättar Bill Murray om de mystiska breven på svenska han inte trodde var på allvar.

– Vi skämdes ju lite. Han var gäst hos oss så fick han spendera natten i fängelset, säger Jesper Parnevik.

Komikern och skådespelaren Bill Murray är god vän med familjen ”Parnevik”. I tisdagens avsnitt gör han ett spontanbesök till familjens hus i Florida.

Där visar han upp ett av de brev han fått från kronofogden efter att ha kört golfbil berusad utanför Seven eleven i Stockholm. Enligt Jesper Parnevik ägde den vilda festnatten rum för omkring åtta år sedan. Han hade bjudit hit den golfintresserade Murray under en turnering. Efter att ha festat på Stureplan skulle gänget köpa nattmackor. Men Murray var inte sugen och satt kvar på golfbilen. Plötsligt vinkade polisen på honom.

– Han tog golfbilen och gjorde en U-sväng. Polisen frågade vad vi gjort och han berättade att vi festat och tagit några öl. Då blev det på med handklovar på Bill på en gång. Vi trodde att de skämtade, säger Jesper Parnevik till Nöjesbladet.

Förhördes i timmar

Murray fick spendera natten på polisstationen där han enligt Parnevik förhördes, blev ombedd att blåsa och fick lämna blodprov.

– Vi skulle flyga från Arlanda klockan 9.30 nästa morgon så vi började bli oroliga. Till slut åkte Mia ut till polisstationen. Det var skitsvårt att få ut honom men hon lyckades. Då hade de förhört honom i fem timmar. Det visade sig att han hade 0,4 promille i blodet, säger han och fortsätter:

– Vi skämdes ju lite. Han var gäst hos oss så fick han spendera natten i fängelset.

”Tiger Woods sa att vi var swingers”

”Det är allvar”

Murray fick böter men valde först att inte betala eftersom att han inte trodde att det var på allvar. Det gjorde att Kronofogden skickade brev till honom under året. Men breven var på svenska så han förstod inte vad det stod.

– Han ringde mig och frågade om det var allvar. Jag svarade att är det från kronofogden så är det allvar. Han betalade ju sen men vi hade aldrig sett brevet förut. Egentligen var det ju vårt fel som skulle in på seven eleven, säger Jesper Parnevik.

Så hade ni skippat nattmackorna hade det varit lugnt?

– Ja då hade han klarat sig men då hade vi inte haft någon story visserligen, säger Jesper Parnevik.

”Parneviks” sänds på tisdag klockan 20:00 på TV3.

Publisert:

LÄS VIDARE