Chockändringen i populära tv-tävlingen

Hållit det hemligt för alla medverkande: ”Största överraskningen i programmets historia”

Årets kärlekskranka singelkille i ”Bachelor” får konkurrens – av ännu en friare.

TV4 har genomfört chockändringen utan att informera deltagarna i förväg.

– Konkurrensen gör att killarna behöver anstränga sig mer än någonsin, säger exekutiva producenten Hans Abrahamsson i ett pressmeddelande.

När TV4:s systerkanal Sjuan sänder den nya säsongen av ”Bachelor” med start i oktober har kanalen plötsligt förändrat förutsättningarna, inte bara för den åtråvärda singelmannen Simon Hermansson, 29, utan även för samtliga friarinnor som ska tävla om hans gunst.

– I år finns det ingen ensam herre på täppan, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för ”Bachelor”, i ett pressmeddelande.

För första gången i den populära kärlekssåpans historia kastar nämligen TV4 in ytterligare en singelman.

– Det var dags att skjuta över en del av makten till tjejerna. Konkurrensen gör att killarna behöver anstränga sig mer än någonsin, säger Abrahamsson i pressmeddelandet.

Använde kodord

Ingen av deltagarna kände till den stora förändringen när de reste till inspelningen i Sydafrika. TV4 och produktionsbolaget använde sig av kodord för att inte avslöja något förrän inför tv-kamerorna när den nya ”Bachelor”-killen introducerades.

– Han heter Felix, är två meter lång och ingenjör. Mer säger jag inte. Resten får man se när han kliver in i programmet, säger Hans Abrahamsson.

Men alla välkomnade honom inte med öppna armar. Simon Hermansson som plötsligt fick konkurrens om tjejernas uppmärksamhet kände sig lurad och övervägde att resa hem.

– Jag kände mig förd bakom ljuset. Jag blev chockad och förbannad över situationen och tänkte först strunta i allt och åka hem, säger han i TV4:s pressmeddelande.

Nytt för i år är också att svenska ”Bachelor” plockar in en programledare som får stötta singlarna i sin jakt på kärleken. Malin Stenbäck, 32, som de senaste säsongerna lett kärlekssåpans eftersnacksprogram ”Tjejerna avslöjar allt” leder nu också de två singelmännens jakt på kärlek i Sjuan.

Publisert:

LÄS VIDARE