”Innan vi dör” trycker gasen i botten

Så bra är säsong två av SVT:s thrillerserie

Maria Sundbom Lörelius, Adam Pålsson och Marie Richardson i ”Innan vi dör”.
Maria Sundbom Lörelius, Adam Pålsson och Marie Richardson i ”Innan vi dör”.

TV-RECENSION Marie Richardson och Adam Pålsson är tillbaka som mor och son med en märklig relation i en ny säsong av SVT:s ”Innan vi dör”. Och visst kommer folk ha svårt att slita sig även denna gång.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
Innan vi dör

SVT
Säsong 2, del 1-4
Av Niklas Rockström och Wilhelm Behrman, med bl a Marie Richardson, Adam Pålsson, Magnus Krepper, Maria Sundbom Lörelius, Stefan Sauk, Jacob Ericksson och Richard Forsgren.


KRIMINALTHRILLER När den första säsongen av Niklas Rockströms och Wilhelm Behrmans ”Innan vi dör” visades 2017 tog det ett tag för serien att börja övertyga mig (även om andra tyckte att den var det bästa sedan skivat bröd).
Nu, när kriminalthrillern med fokus på kriminalaren Hanna Svensson (Marie Richardson) och hennes infiltratör-son Christian (Adam Pålsson) är tillbaka med en andra säsong, är startsträckan betydligt kortare, och foten ligger tungt på gasen från start.
När handlingen tar vid är Christian i Costa Rica, på flykt undan den kriminella familjen Mimica. Tanken är att han ska stanna där tills Hanna och hennes kollega Björn (Magnus Krepper) har lokaliserat läckan på polisens enhet för organiserad brottslighet. Men strax efter att de har fått reda på att läckan har sålts vidare till en stor och livsfarlig krets av smutsiga poliser – styrda av den samvetslösa isdrottningen Lena Hermansson (Maria Sundbom Lörelius) och hennes man Jan (Stefan Sauk) – dyker Christian ändå upp i Stockholm, och Hanna bestämmer sig för att skicka in honom i ”kretsen” som infiltratör.
Det är spännande, självsäkert och välspelat. Alexej Manvelovs Davor är naturligtvis saknad – men flera nya färgstarka rollfigurer introduceras i hans ställe. Håll till exempel ögonen på Shada-Helin Sulhav som Dubravka Mimicas (Malgorzata Pieczynska) unga underhuggare.
Och seriens såriga hjärta – den märkliga relationen mellan Hanna och Christian – bultar allt skevare, i takt med att både mor och son tappar allt mer omdöme, försvinner allt djupare in i mörkret, och känns allt mer skadade, vårdslösa och extrema.
Det blir svårt att slita sig från det här i höst.


”Innan vi dör” har säsongspremiär i SVT den 13 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE