Mejla

Karolina Fjellborg

Det jag känner för TV4 just nu är respekt

Karolina Fjellborg om ändringen av ”Let’s dance”

TV

Rätt eller fel av TV4 att ta det säkra före det osäkra och hålla alla danspar hemma från veckans ”Let’s dance”?

Jag förstår knappt min egen fråga eftersom den är så dum.

Våren 2020 är inte chansningarnas säsong.

Det blir ett ”Let's dance” utan dansande kändisar med tillhörande proffs den här fredagen. Flera av deltagarna har varit sjuka och så här i coronatider tar TV4 det säkra före det osäkra och låter alla stanna hemma.

I stället blir det någon form av specialprogram, och i torsdagens ”Efter fem” meddelade programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby att artister som Carola, Darin, Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren och The Mamas kommer att medverka.

Stora artister med kort varsel

En respektabel uppställning att ro ihop på så kort tid, får man ju ändå säga. Men sedan är ju det här ingen vanlig tid heller, och att få stora artister att ställa upp med kort varsel lär vara enklare än vanligt av åtminstone två anledningar.

Ett: Det ser helt enkelt bra ut att vara med och bidra med det man kan just nu, även om det inte handlar om munskydd och handsprit utan om något så till synes banalt men samtidigt viktigt som underhållning.

I ”Efter fem” berättade David Hellenius och Tilde de Paula Eby om ändringarna i fredagens ”Let’s dance”.

Två: De flesta inom underhållningsbranschen har plötsligt fått väldigt mycket ofrivilligt ledig tid. Melodifestivalenvinnarna i The Mamas har till exempel fått en rätt stor avbokning i maj.

Men viktigast här är ändå inte vilka artister som kommer att dyka upp eller vilka andra grejer produktionen har i rockärmen – utan att TV4 har tagit det beslut de har tagit. För, som Tilde de Paula Eby sade i ”Efter fem”:

– Det är ingen idé att gå ut och köra som om ingenting har hänt, det är inte de tiderna.

Fler borde agera som TV4

Det finns ett enkelt ord som passar för vad jag känner här och det är: Respekt.
Man önskar att betydligt fler – både företag och privatpersoner – skulle agera som TV4 gör just nu; tänka lite längre än näsan räcker, beakta konsekvenser (oavsett om det handlar om att man vill undvika att framstå i dålig dager eller om att man faktiskt inte vill ha blod på händerna) och ta den här enorma krisen på allvar.

Att vi har en regering som ber snällt om saker i stället för att peka med hela handen betyder inte att det är okej att vara hur galopperande korkad, girig och självisk som helst.

Vad gäller tv-underhållningen så ja, det kanske blir en lite tråkigare vår. Och med tanke på produktionsförutsättningarna just nu så blir det kanske en tråkigare höst också.

Men det är bara att hacka i sig. Alternativet kan vara att du, eller någon du älskar, inte ens får någon mer vår.

Eller höst.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Av: 

Karolina Fjellborg

Publisert:

LÄS VIDARE

Plötsligt är de överallt – serierna med stake i

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilde de Paula Eby

David Hellenius

Let’s dance

Coronaviruset

The Mamas