Händerna på täcket i nya, kyska ”Bridgerton”

Säsong två av Netflix succéserie drar ner rejält på sexet

Simone Ashley och Jonathan Bailey i säsong två av ”Familjen Bridgerton”.
Simone Ashley och Jonathan Bailey i säsong två av ”Familjen Bridgerton”.

TV-RECENSION ”Familjen Bridgerton” är tillbaka. Med mer av samma saker som vi såg sist. Förutom sexet.

Säsong två är så avhållsam att du kan se den med din mamma.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Familjen Bridgerton

Netflix

Säsong 2

Av Chris Van Dusen, med bl a Jonathan Bailey, Simone Ashley, Charithra Chandran, Nicola Coughlan, Adjoa Andoh, Ruth Gemmell, Claudia Jessie, Luke Newton, Golda Rosheuvel, Polly Walker, Phoebe Dynevor.


KOSTYMROMANTIK Coronajulen 2020 blev den första säsongen Chris Van Dusens kostymdrama ”Familjen Bridgerton”, baserat på Julia Quinns böcker och exekutivt producerat av Shonda Rhimes, en enorm succé för Netflix. Tack vare ett piggt manus, anakronistiska poplåtar, och en överlag modernt sinnad, alternativ historieskildring av 1800-talets London, med aristokrater i olika färger. Och framför allt innehöll serien massor av rykande hett sex två snygga människor (Phoebe Dynevor och Regé-Jean Page) emellan.   

Något mästerverk var det inte, men tråkigt hade man i alla fall inte, och framgången var given.

Så vad har man nu gjort för att återupprepa den?

Förvånande nog är svaret: En så kysk uppföljarsäsong att du kan se den med både din morsa och med din morsas morsa. Om alla fortfarande lever.

Kanske var det covidfallen under inspelningarna som satte p för fysisk närhet. Kanske var det något annat.

Klart är i alla fall att ”Familjen Bridgerton” i mångt och mycket har tappat… flåset.

Nu blir det mest förstulna blickar och hävande byster till följd av djupa inandningar, tills han och hon till slut får komma till. Typ sju timmar senare.

Den äldste sonen Bridgerton, vicomten och familjens överhuvud Anthony (Jonathan Bailey), är den som ska hitta en lämplig gemål den här gången. Rationell och tillknäppt som han är, går han inte efter hjärtat utan efter huvudet, och siktar in sig på Edwina (Charithra Chandran), den sockersöta yngre systern i familjen Sharma, som precis har kommit till England från Indien.

Trots att det helt uppenbart är den äldre, tjurskalliga systern Kate (Simone Ashley) – som är svindlande 26 år gammal och ogift, och har försonat sig med tanken på en framtid som ungmö – som hans hjärta, och kropp, vill ha.

Och gissa om hon vill ha honom. I smyg.

Men plikter och lojaliteter framför allt!

Både Bailey och Ashley är bra i sina roller, men någon speciellt sexig kemi med varandra har de inte. Och av den första säsongens frustande kärlekspar ser vi bara den ena halvan (Dynevor), som för sakens skull dyker upp då och då för att ge goda råd och demonstrera hur härligt det är att vara hustru och mamma.

Favoriter som Penelope Featherington (Nicola Coughlan) och Eloise Bridgerton (Claudia Jessie) får sina egna, hyfsat engagerande handlingstrådar, och sociala och ekonomiska intriger pågår på olika håll i societeten. Men lejonparten av de åtta avsnitten är ett repetitivt och allt mer långtråkigt tröskande av en frågeställning – kommer de att få varandra till slut? – som naturligtvis bara har ett enda svar.


Säsong två av ”Familjen Bridgerton” har premiär på Netflix den 25 mars.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE