”Sherlock”-skaparna gör Dracula-serie för Netflix

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

"Sherlock"-skaparna Steven Moffat och Mark Gatiss tar sig nu an ännu en ikonisk litterär figur. Nämligen greve Dracula.

Medan det verkar oklart huruvida BBC-serien "Sherlock" – med Benedict Cumberbatch och Martin Freeman som sir Arthur Conan Doyles klassiska figurer Sherlock Holmes och John Watson – kommer tillbaka med en femte säsong eller inte, går dess skapare nu i alla fall vidare med ett nytt projekt.
Och även denna gång handlar det om att blåsa nytt liv i en högst bekant figur.
Steven Moffat och Mark Gatiss tänker nämligen ta sig an greve Dracula – vampyrernas vampyr från Bram Stokers roman från 1897.
Duons "Dracula" kommer, likt "Sherlocks" säsonger, att bestå av tre långfilmslånga avsnitt, men kommer till skillnad från "Sherlock" inte att utspela sig i modern tid, utan ta sin början i Transsylvanien 1897, där den blodtörstiga greven planerar att drabba viktorianska London.
Serien är ett samarbete mellan BBC och Netflix, och kommer alltså att visas i BBC i Storbritannien och på Netflix i övriga världen.
När serien har premiär och vem som ska spela Dracula är ännu inte klart – men man kan hoppas, tro och kanske till och förutsätta, att serien blir en större framgång än den senaste Dracula-serien; NBC:s Jonathan Rhys Meyers-ledda "Dracula", som kom 2013 och lades ner efter bara en säsong.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE