Lundin kan få kicken

avErik Sidung, Klas Granström

Programledarens framtid på Skansen ifrågasätts

Gårdagens ”Allsång på Skansen” kan ha varit Anders Lundins sista.

Nu tvekar SVT att förlänga programledarens kontrakt – och Nöjesbladets läsare håller med.

– Det är så mycket som kan hända i tv världen, ibland måste saker förändras, säger Anders Lundin.

Foto: Sanna Sjöswärd
Anders Lundin har ännu inte fått någon förfrågan om att leda en till säsong av ”Allsång på Skansen”. ”Jag väntar och ser om den kommer”, säger han.

I går sändes det sista ”Allsång på Skansen” för i år. Anders Lundin har lett programmet i sex säsonger. Men sommaren 2009 kan vara den sista. Anders Lundin har inte fått någon förfrågan om att fortsätta leda programmet.

– Jag väntar och ser om den kommer, det är så mycket som kan hända i tv-världen, ibland måste saker förändras, säger Anders Lundin när han träffar Nöjesbladet efter finalprogrammet.

Nöjesbladets läsare har inte varit nådiga i kritiken mot Lundin.

”Bör kunna sjunga”

I vår stora undersökning om Lundin ska vara kvar som allsångsledare hade över 42 000 personer röstat vid i går kväll. Hela 69,5 procent ville se någon annan ta över.

– Ska man leda ett allsångsprogram så bör man ju kunna sjunga. Anders Lundin är totalt tondöv och har absolut ingen sångröst. Så för programmets bästa måste han bort, skriver signaturen The Almighty på aftonbladet.se.

Är osäker

Mathias Engstrand är nöjeschef på SVT i Stockholm och är en av dem som beslutar om Lundins framtid. Han är osäker på vem som ska leda programmet nästa sommar.

– Jag vet inte det i dag så jag kan inte svara på det, säger han.

Inte utan Anders

”Allsång på Skansens” projektledare, Gunilla Nilars, vet inte heller om vare sig hon eller Anders Lundin kommer att få vara kvar till nästa år.

– Allsången blir kvar men jag kan inte garantera att jag och Anders blir det. Det ligger ovanför mitt huvud, säger hon.

Nilars kan redan nu slå fast att om Lundin inte får vara kvar – så går hon också.

– Jag har svårt att se mig själv här utan Anders. Då ska det komma fräscha ögon från alla håll, vi gör ju programmet på det här sättet och då ska man nog ändra allt.