”Jag kanske får emigrera”

Publicerad 2015-02-19

Jenny Strömstedt om ”Let's dance”-nervositeten

Skit samma och ha kul. Det är Jenny Strömstedts nya motto, och orsaken till att hon tackade ja till årets upplaga av ”Let's dance”.

Men från familjen fick hon inget stöd i sitt beslut.

– Min dotter blev alldeles högröd och sa ”snälla mamma måste du”?

Programledaren Jenny Strömstedt är kanske mest känd för sitt lugna och samlade rapporterande i tv-rutan. Nu vill hon prova något nytt. 42 år gammal bestämde hon sig för att byta livsfilosofi, och tänka ”varför inte?" i stället ”varför då?". När TV4:s ”Let's dance” ringde för att erbjuda henne en plats i årets säsong var svaret självklart.

– Jag är i något slags frälsningstillstånd som säkert kan verka helt patetiskt, men det skiter jag i. För mitt nya motto är nämligen skit samma och ha kul, säger hon.

Motarbetades av döttrarna

Maken Niklas Strömstedt var mer tveksam till programledarens nya danskarriär. Döttrarna Mika, Kitty och Vanna gick till och med så långt som att be henne att tacka nej.

– Niklas tittade på mig med något skräckslaget i blicken och sa ”ligger inte alla med varandra i "Let's dance”?”. En dotter skrattade så hon höll på att ramla av soffan, den andra blev alldeles högröd och sa ”snälla mamma, måste du göra det här”?

I takt med att säsongpremiären närmat sig har Jenny Strömstedts eufori blandats med ett visst mått av nervositet.

– Jag kom på att shit, jag ska ju göra det här i tv, och då krampade hela mitt inre ihop. Men tappar jag all koreografi så tänker jag bara brista ut i en galen vild disko, sedan får jag väl emigrera till Jamaica.

Får stöd av Steffo

Förra året gjorde Steffo Törnquist, Jenny Strömstedts parhäst i ”Nyhetsmorgon”, succé i ”Let's dance” när han tog sig ända till final – och gjorde ett rejält viktras på kuppen. Han har redan gett Jenny några goda råd.

– Han har sagt att det egentligen inte handlar om dansen. För att vinna måste man bara vara en trevlig människa, säger hon.

”Let's dance” har premiär fredagen den 27 februari.

Följ Nöjesbladet på Facebook – tyck till om de senaste nöjesnyheterna!

ANNONS