TV4

”Hoppas att vi inte faller för samma tjej”

avFilip Joelsson

Tvillingbönderna om att medverka i ”Bonde söker fru”

1 av 2
Tvillingarna Erik och Oscar Dieden, 38 Köttbönder från Katrineholm i Södermanland

Den som väljer att dejta Erik eller Oscar Dieden i kommande säsong av ”Bonde söker fru” kommer att få den andre på köpet.

Eller, tvillingbröderna från Södermanland bor åtminstone på samma gård.

– Det blir ganska tätt inpå, så är det ju, säger Erik.

Erik och Oscar Dieden, 38, är tvillingbröderna och köttbönderna från Katrineholm som kommer att medverka i kommande säsong av ”Bonde söker fru” i TV4.

Bröderna bor på släktgården Skalltorp i Södermanland, och den som känner sig sugen på att dejta den ena får ställa in sig på att vara i direkt närhet av den andra.

– Det är en stor familjegård från 1600-talet där vi bor i varsitt hus. Sen finns det flera andra fastigheter på gården också, men husen ligger nära så det blir ganska tätt inpå, så är det ju, säger Erik.

”Lika fast olika”

Båda har en ingenjörsutbildning och nu söker de alltså kärleken i ”Bonde söker fru”. Förslaget kom från deras mammas väninna, som tyckte att det var dags att bröderna hittade någon.

– Och det har hon ju rätt i. Vi har fokuserat väldigt mycket på att bygga upp företaget och allt på gården, så det har inte funnits tid för tjejer och kärlek. Det har fått komma i andra hand, säger Oscar.

Skiljer sig åt

Trots att de är tvillingar så skiljer sig Erik och Oscar åt, både till utseendet och när det kommer till intressen. Erik är lite längre, en hejare på att snickra och tar hand om maskinerna och det tekniska på gården. Oscar är mer djurintresserad och tycker om historia.

Söker tjej med driv

Erik beskriver sig själv som den av de två som är lite mer framåt. Nu söker han någon med samma tänk.

– Jag vill ha en glad och trevlig tjej som är driven och som vill någonting i livet. Och så ska hon gilla att bo på landet och hela det här stuket, säger Erik.

Har det hänt att någon fallit för er båda samtidigt?

– Nej det tror jag inte. Fast det vet man ju inte förstås. Vi är knappast kopior av varandra, men vi är väl ”syskonlika” kan man säga, säger Oscar.

Åt andra hållet då?

– Nej jag tror inte det. Nu får vi hoppas att vi inte faller för samma tjej, men viss risk kan ju finnas. Men jag tror att vi löser det där, säger Oscar.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4