Kritik mot Robinson-finalen: ”Ruttet”

1 av 8

avDante Thomsen

TV

Hon petades i ögat – och röstades ut.

Nu berättar Denice Andrée om besvikelsen efter kvällens final i ”Robinson - love edition”.

– Han kom där med sina smutsiga fingrar.

Ikväll klockan 22.00 avgjordes ”Robinson – love edition” i Sjuan. Efter att David Stenroth och Mia Muukkavara åkte ut i hinderbanan återstod bara två par – Dan Spinelli Scala och Jennifer Elgeryd samt Denice Andrée och Pontus Hermansson.

För Denice Andrée präglades finalen av skräck. Efter att hon gick i mål i hinderbanan råkade Pontus Hermansson nämligen peta henne i ögat när paret skulle kramas.

– Han kom med sina smutsiga fingrar och råkade träffa mig rakt i ögat. Jag trodde faktiskt att jag skulle bli blind, det gjorde fruktansvärt ont.

Läkarna kunde dock lugna Denice Andrée. Hon hade rispat hornhinnan men såret skulle läka.

– Det var ändå väldigt otäckt, allt var bara svart.

Röstades ut

Det blev dock Dan Spinelli Scala och Jennifer Egelryd som vann hinderbanan och som till slut tog hem ”Robinson – love edition” efter att sju av deltagarna röstat om vem som skulle vinna programmet.

– När vi gick i mål som vinnare i finaltävlingen kändes det som att vi hade det, det tycker jag man hör på både mitt och Dans segervrål. Vi var så glada och lättade. Men det känns helt galet att vi vann, säger Jennifer Egelryd.

Särskilt mycket kärlek blev det dock inte i ”Robinson - love edition”.

– Nej, i alla fall inte på ön. Men det blev bättre när vi kom hem och fick lite mat i magen.

Träffar du någon?

– Nej jag är fortfarande en desperat singel, haha.

Hittade kärleken – efter programmet

För Richard Lundström och Denice Andrée har det gått bättre med kärleken.

– De är ett par sedan ett tag tillbaka. Sedan är det lite annat här och där men inga detaljer!

Jennifer Egelryd säger att hon ska vara smart och spara sin del av vinsten, 250 000 kronor.

– Jag ska försöka köpa en lägenhet, det är ju dyrt. Men något fint och dyrt ska jag shoppa.

Denice Andrée säger att hon är nöjd med sin insats och att Dan Spinelli Scala och Jennifer Egelryd är värdiga vinnare. Trots det är hon missnöjd med hur finalen gick till.

– Det är jävligt surt att sju bittra deltagare som jag och Pontus har slagit ut ska avgöra vilka som ska vinna. Det hade varit med rättvist om svenska folket eller åtminstone alla deltagarna hade fått rösta. Att vinnarna baseras på bitterhet över vad som sagts är ganska ruttet.

Har det varit mycket bråk tycker du?

– Vi som har höll ihop bondade på riktigt och Jennifer är min bästa vän i dag. Men det var ganska mycket gnabb och det sitter väl kvar lite även om vi sa att vi skulle lämna det bakom oss efter programmet. Det som hänt är så djupt rotat. Jag är inte jättebra kompis med Melissa till exempel.

Du är åtminstone en av få som hittade kärleken i ”Robinson”.

– Ja men det hände när vi kom hem. Det blev än vänskap som blev mer än så. Vi är de enda som är ett officiellt par i dag.

”Robinson - love edition” sänds på Sjuan.