Äktenskapskris – efter torskdieten

TV

Brita om nya programmet och träningspressen

1 av 3

Han testar bodybuilding och springer maraton i tv, hon leder ett eget program i höst. På kort tid har Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari blivit kända ansikten för en stor del av tv-publiken.

Nu fortsätter Kalle att testa sina gränser i ”Svett & etikett”.

- Jag är orolig för honom hela tiden, säger Brita som också medverkar i serien.

Det senaste året har paret Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari haft framgånger i både tv och radio - tillsammans och på var sitt håll. Träffades gjorde de på jobbet, och sedan dess har deras karriärer löpt parallellt.

- Först jobbade vi med reklam och gjorde exakt samma saker på olika byråer, sedan slutade vi samtidigt och började vi frilansa. Därefter började vi skriva på internet och på tidning, säger Kalle.

I kväll startar säsong två av ”Svett & etikett”, serien där Kalle provar på en ny träningsform varje vecka, något som resulterat i flera extrema kost- och träningsprogram.

Stenhård träning

Under premiärsäsongen tränade han bland annat bodybuilding i kombination med en stenhård torskdiet. Brita är högst delaktig i serien, och har i bland varit skeptisk till Kalles leverne.

- Det värsta som har hänt vårt äktenskap var när Kalle gick på torskdiet, då försökte jag ha så lite med honom att göra som möjligt. Det var som att få en gnällig och arg inneboende - som dessutom luktade kattmat.

- Då mådde jag skitdåligt. Det var enda gången som jag ville hoppa av, för att det kändes så meningslöst, säger Kalle.

I nya säsongen tar Kalle sig an träningsformer som truppgymnastik, löpning och rodd. Och han har en tendens att pressa sig själv till max varje gång.

”Pushar sig själv”

- Jag är orolig för honom hela tiden, även när han bara går till gymmet. Jag vet att han pushar sig själv så hårt hela tiden, jag är rädd att han ska skada sig på riktigt, säger Brita.

Pratar ni jobb hemma?

- Ja, det är klart. Brita och jag är väldigt lika, vi kan liksom samma saker. Men det är inte som att vi sitter hemma och säger att oj, vad det går bra, utan snarare att vi frågar varandra om saker. Om vi båda var smeder skulle vi väl prata om hur vi skulle banka på järnet, säger Kalle.

- Vi har stor respekt för varandra som yrkesperson­er och får bra feedback. Vi gillar att jobba ihop, säger Brita.

Själv ledde hon fram till januari i år Rix Morronzoo tillsammans med Adam Alsing och Markoolio och förra hösten gjorde hon humorprogrammet ”Inte OK” tillsammans med Felix Herngren.

På söndag är det premiär för SVT:s nystartade webbeftersnack till succén "Mästarnas mästare" som Brita Zackari leder tillsammans med Micke Leijnegard.

Kalle Zackari Wahlström

Ålder: 34 år. Bakgrund: Drev träningsbloggen ”Stark som björn snabb som en örn” för tidningen Café fram till 2013, och släppte förra året en bok med samma namn. Skrev tillsammans med Brita manus till humorserien ”Söder om Folkungagatan” och har varit reporter i ”Veckans svensk”. Tjänar: 418 409 kronor (2013 års inkomst).

1 av 2 | Foto: Träningsälskare, författare och reporter.

Brita Zackari

Ålder: 32 år. Bakgrund: Har lett radio­showen ”Rix Mor­ronzoo” tillsammans med Adam Alsing och Markoolio, samt varit programledare för ­humor­programmet ”Inte Ok”. Bloggar för modemagasinet Elle och leder i höst ett ­eget tv-program på SVT. Tjänar: 545 9995 kron­or (2013 års inkomst).

ARTIKELN HANDLAR OM