Veteranstjärnor sugna på seger i Super-Let's dance

Publicerad 2015-05-05

”Vi är inte här för att komma tvåa igen”

Det är ett tävlingsinriktat gäng "Let's dance"-favoriter som återvänder till programmet för jubileumssäsongen. Tvåan Anna Book vill vinna, och vinnaren Magnus Samuelsson har inte tänkt sig en sämre placering än sist.

– En sko gör ingen riktigt glad, man måste ju ha ett par, säger han.

Nio år har gått sedan Anna Book skrattade, grät och framför allt dansade sig in i tv-tittarnas hjärtan i den allra första säsongen av TV4:s "Let's dance". Hon tog sig till final, där hon slutade tvåa efter Måns Zelmerlöw. När hon nu åter skrider ut på dansgolvet med David Watson vid sin sida är hon revanschlysten.

– Vi är inte här för att komma tvåa igen. Det vet vi redan hur det känns, säger hon med ett leende.

Två vinnare

Men konkurrensen om den gnistrande glasskon ser ut att bli hård. Det är "Let's dance"-toppskiktet som nu ska göra upp om vem som egentligen är den bästa kändisdansaren genom tiderna. Och i sällskapet finns två tidigare vinnare.

– Det är en rätt skön känsla att vara tillbaka för det gick ju ganska bra sist, konstaterar Anton Hysén, som vann tillsammans med Sigrid Bernson 2012.

– Om vi vinner igen hade det varit super. Vi ska nog ge dem en rejäl omgång.

Liknande planer har Magnus Samuelsson och danspartnern Annika Sjöö, som dansade sig till segern 2009. Han säger att han återvänder till tv-studion med "skräckblandad glädje" – och blicken fäst vid pokalen:

– Vi ska kämpa på så gott vi kan och försöka vinna det här.

"Otroligt speciellt"

Totalt är det åtta par från tidigare säsonger som är med och firar programmets tioårsjubileum med start på fredag. Förutom själva tävlingsmomentet kommer det bland annat att bjudas på tillbakablickar från de gångna åren. Programledarduon David Hellenius och Jessica Almenäs leder de fyra sändningarna och juryn består även denna gång av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Anna Book beskriver sin medverkan i "Let's dance" som en av de roligaste saker hon gjort under karriären. Hon ser tillbaka på premiärsäsongen med värme.

– Det känns väldigt fint och otroligt speciellt att vara tillbaka. Att få den här fantastiska möjligheten att lära sig att dansa med ett proffs, det gör så mycket fint för själen och självkänslan, säger hon.

Therese Lindström/TT

ANNONS