”Vad håller ni på med?”

TV

En tjej ut igen – nu startar Breitholtz krig mot tittarna

Foto: evelina fick åka Storfavoriten Amanda hängde löst tillsammans med nära vännen Evelina. ”Hade Amanda åkt ut i dag hade jag slagit sönder inredningen”, säger juryns Daniel Breitholtz som blev rasande efter kvällens resultat.

Nu är det krig.

– Svenska folket ska ta sig en funderare på vad fan de håller på med, säger Daniel Breitholtz, 30.

Foto: sitter säkert Sam Hagberth gnuggar händer när han får veta att han sitter säkert. ”Vi säger att Sam är dålig och han får sympatiröster”, säger Daniel Breitholtz.

I ena ringhörnan: tv-tittarna.

I andra: en förbannad jury.

Kishti Tomita, Peter Swartling och Daniel Breitholtz hade alla sagt sitt. Sam Hagberth, 33, var sämst och skulle röstas ut. Men så vände sig Peter Jihde till Sam och deklarerade att han satt säkert.

Publiken kippade efter andan.

Juryn, å andra sidan, lutade sig bara bakåt i sina stolar och tittade sig uppgivet omkring.

Stor ilska

Och efter att Evelina Sewerin, 19, blev den fjärde tjejen i rad att åka ut övergick förvåningen till ilska.

– Jag har ju försvarat att det inte är genusperspektiv, men nu börjar jag fanimej undra. Vi säger att Sam är dålig och han får sympatiröster. Det är en jävla massa talang som de skickar ut ur den här tävlingen, säger Daniel Breitholtz när kamerorna har slocknat.

”Don’t play it again”

– At the end of the day, vem vill jag se i Globen, Evelina eller Sam? Svaret är enkelt. Don’t play it again, Sam, säger Daniel Breitholtz.

Stämningen var uppgiven även bland tjejerna. Marie Picassos ögon fylldes av tårar när hon pratade om hur hon skulle sakna ”sin lilla kaka”. Amanda Jenssen, 19, var extremt tystlåten och ledsen efter sändningen och Evelina själv var arg.

– Om en tjej åker ut nästa fredag då får de fan lägga ner allting, säger hon.

Två som var av en helt annan åsikt var deltagarna Christoffer Hiding, 21, och Mattias Andréasson, 26.

– Killarna håller helt enkelt en lite högre klass än vad tjejerna gör i år, säger de.

– De där killarna är helt ute och cyklar, säger Peter Swartling.

Daniel orolig

Och den som nu fruktar mest av allt att killarna får en gratisbiljett i tävlingen är Daniel Breitholtz. Han oroar sig redan för kommande veckofinaler.

– Marie visade att hon är en av Sveriges bästa sångerskor. Och hade Amanda åkt ut i dag så hade jag slagit sönder inredningen här, då vet jag inte vad jag gör här längre.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol