Zombier jagar full Lill-Babs

TV

Stjärnan parodierar sig själv i blodig tv-show: Barnbarnen får inte se det

Foto: DÖDSKUL Cecilia Forss har en av huvudrollerna i skräckkomedin ”Den sista dokusåpan”. Lill-Babs spelar en lätt överdriven version av sig själv.

Lill-Babs, 73, super sig full och jagas av zombies.

Allt händer i TV6 nya skräckunderhållning ”Den sista dokusåpan”.

– Det här ska jag nog inte låta barnbarnen titta på, säger den folkkära sångerskan.

Just nu avslutas inspelningarna av en annorlunda typ av såpa som kommer att drabba svenska tv-tittare under 2012.

Zombievirus

”Den sista dokusåpan” handlar om en inspelning av en kändissåpa som går fruktansvärt fel. Ett zombievirus drar plötsligt över Sverige, och levande döda börjar plötsligt jaga kända personer som Patrik Sjöberg, Kim Anderzon och ”Robinson-Robban” Andersson.

Samt Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som tackade ja till att spela sig själv.

– När de först ringde förberedde de mig på att det skulle bli något annorlunda. Och det var det ju verkligen (skratt). Men jag tycker det är kul att testa något nytt, säger hon när Nöjesbladet träffar henne under en inspelningspaus.

Den Lill-Babs som dyker upp i rutan är dock en något överdriven version av henne själv.

– När jag kom hit i morse fick jag ett glas med äppelsaft i handen som ska föreställa whisky. Jag ska dricka det och bli lite småfull i det här avsnittet. Det är jätteroligt (skratt). Jag har inte gjort det förut, men jag har tittat på andra och ser hur de gör ...

Svensson, som har nio barnbarn och ett barnbarnsbarn, är samtidigt lite osäker på om hon vill att de yngsta medlemmarna av hennes familj ska se resultatet.

– Ibland kan jag tänka att det här ska jag nog inte låta barnbarnen titta på. Men nu för tiden är det så mycket våld på tv. Saker som jag tycker är jätteotäcka kan de avfärda och säga ”äh, det där är bara film!”

Indränkta i blod

Cecilia Forss, 25, har en av huvudrollerna i ”Den sista dokusåpan”.

– Jag spelar Sofie, en ”up and coming” program-ledare som ska leda den här dokusåpan, berättar hon.

Trots att tittarna kommer att utsättas för en hel del uppsprättade magar och vandrande döda som är indränkta i blod lovar Forss att det först och främst är tänkt att vara en rolig serie.

– Man kommer att skratta åt det. Det är så hemskt att det blir absurt, säger hon.