”Ångrar att jag var med”

TV

Calles liv blev en mardröm efter ”Arga snickarens” besök

Husbygget skulle bli färdigt och förhållandet blomma.

Men efter ett besök från ”Arga snickaren” raserades båda drömmarna.

– Med facit i hand hade jag inte ställt upp, säger Calle Söder.

Foto: ”De var inte seriösa” Calle Söders medverkan i ”Arga snickaren” blev inte vad han hade hoppats på. Efter besöket upptäckte han flera fel i huset. Dessutom har förhållandet med särbon Maria, som också deltog i programmet, påverkats negativt.

Calle Söder, 39, renoverar ett äldre hus på landet utanför Västerås. Hans särbo Maria Korsell, 38, har två söner som inte har varsitt rum att sova i när de är på besök.

När den ”Arga snickaren”, Anders Öfvergård, 42, kommer med sitt team för att påskynda renoveringsarbetet uppstår problem.

– De var inte lika seriösa som de utgav sig för att vara. Jag hittade massor av saker som var fel och veckan efter fick jag en vattenskada, säger Calle Söder.

”De var elaka”

Nu ångrar Calle Söder att han ställde upp i ”Arga snickaren”.

– De vill bara få ihop ett bra program. Med facit i hand hade jag inte ställt upp.

Nu har Calle Söder bytt ut snickerier och lagt ner ungefär en vecka på att rätta till felen.

– De hänvisar till att jag får använda min egen försäkring, säger han.

I programmet pressar ”Arge snickaren” en tårögd Maria Korsell att erkänna att hon inte är säker på om hon vill flytta in.

– När vi väl kommer dit säger hon att de inte kan flytta dit. Om förutsättningarna ändras köper jag det, men ring och säg det innan vi kommer, säger Anders Öfvergård.

– Jag och Maria hade pratat om att kanske flytta ihop. Jag sa åt Anders att jag tyckte att de var elaka mot Maria som blev ledsen. Men de fortsatte att bombardera henne en timme till, säger Calle Söder.

Calle Söder och Maria Korsell är fortfarande särbor men förhållandet har påverkats negativt av deras medverkan i ”Arga snickaren”.

– Så lite som vi har träffats efter programmet, har vi aldrig gjort förut. Vi försöker lappa ihop det, säger Calle Söder.

”Det går snabbt”

När produktionsteamet lämnar Calle Söders hus efter fyra dagar hittar han flera tecken på slarv.

En månad efter renoveringen åkte Anders Öfvergård tillbaka Calle Söder för att åtgärda några av de fel som uppstått.

– Han höll med om att han hade brustit i kollen, säger Calle Söder.

Vad har ni för ansvar i att åtgärda felen i huset?

– Det går snabbt när vi gör det. Jag ska inte sticka under stol med att det kan gå fel. Calle måste påtala för oss vad det är för fel han menar. Det åtgärdar vi, säger han.

Maria Korsell har avböjt att kommentera programmet.